Szent Iván-éji programokkal készül péntek este a Fővárosi Állatkert

Fotó: Major Kata - Origo -
program Fővárosi Állat-és Növénykert Szent Iván-éj
Állatos élményprogramokkal, fényfestéssel, látványos produkciókkal, koncertekkel, tűzzsonglőrökkel és a csillagos ég csodáival, valamint sok más érdekességgel várja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Szent Iván éjjelén, péntek este a közönséget.

Az intézmény keddi közleménye szerint napközben a szokásos rendnek megfelelően lesz nyitva az állatkert, majd este hétkor nyit újra a Szent Iván-éjre érkező látogatók előtt. A programok 11 óra utánig tartanak, a kapukon belépni fél 11-ig lehet, az érdeklődők éjfélig tartózkodhatnak majd az állatkert területén. Mint kiemelik, az este programjai között szerepelnek állatos élményprogramok, így az oroszlánfókashow, merüléses cápaetetés és elefánttréning, a kert több pontján pedig fényfestés is lesz. A Varázshegyben egész este planetáriumi vetítéseket tartanak, valamint lesz arcfestés, kreatív kézműveskedés, buborék játszótér, szerelmi jóslás, titkosírás, bátorságpróba, boomwhackers, interaktív zenebemutató és ökohangszer-készítés is.

Szent Iván-éji programokkal készül péntek este a Fővárosi Állatkert Fotó: Major Kata - Origo


A látogatók a Főkapu tér színpadán interaktív zsonglőrelőadást, a Fandyr zenekar koncertjét, a Tűzfészek Társulat bemutatóját, valamint Pál Dénes fellépését láthatják és hallhatják, ugyanitt lesz táncház és tűzugrás is a Berka együttessel. A Holnemvolt Vár színpadának programjai között szerepel lószerszámos zsákbamacska, dzsungelvarázs tűztáncshow, valamint SmartPoi fényzsonglőrshow.

Az est programját érdekes ismeretterjesztő előadások teszik teljessé: a vidrák kifutója mellett a csillagászatot és a tengeri élővilágot, a tevekifutónál pedig a totemállatokat és a gyümölcsevő denevéreket bemutató eseményeket tartanak, sőt, az is kiderül, mit csinálnak a bogarak Szent Iván éjjelén. A Japánkertben megelevenedik a sámánok világa a sámáni révület, illetve a Sámánasszony meséi programon, valamint a vurstlizóna játékai is működnek egész este, köztük a több mint száztíz éves, falovas-hintós Schäftner-körhinta.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.