Vetkőzéssel kezdte, majd sikolykirály lett belőle – 10 érdekesség az 50 éves Patrick Wilsonról

Patrick Wilson horrorfilm születésnap
Szentpéterváron született, pályára léphetett a kedvenc stadionjában, a Gyűrűk urából szeret nevet adni, és napokon belül megnézheted az első rendezését is. 50. születésnapját ünnepli a hollywoodi sztárszínész, Patrick Wilson, akiről a jeles alkalomból összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet.

Szentpéterváron született

Persze nem az oroszországi, hanem az amerikai St. Petersburg városában látta meg a napvilágot 1973. július 3-án. Florida állam ötödik legnagyobb városának egyik alapítója egy emigráns orosz nemes volt, innen a különös névválasztás.

A szülei a hangjukból éltek


Az édesanyja, Mary Kathryn Burton beszéd- és énektanárként dolgozott, miközben énekesnőként is szép karriert tudhatott magáénak. Az édesapja, John Franklin Wilson tévébemondóként tevékenykedett, és ezen a pályán követte őt Patrick Wilson egyik fivére is.

Patrick Wilson rendezőként debütál Forrás: AFP/Angela Weiss

Mindig vetkőznie kellett


A karrierje kezdetén rendszeresen megtalálták őt az olyan színpadi és filmes szerepek, amikhez le kellett dobnia magáról a ruhákat. Egy 2003-as interjújában arra a kérdésre, hogy milyen szerepekre vágyik a jövőben, csak annyit felelt: „Olyanokra, amikhez nem kell levetkőznöm. Kivéve persze, ha másmilyen munkát nem kapnék."

Musicalekért kapta a díjait


Noha egészen másfajta szerepekből ismerhetjük őt a moziból, és a filmjeinek rendezői szinte soha nem használják ki ezt a képességét, de Patrick Wilson egy igazi zenés-táncos előadó. Olyannyira, hogy a Broadway-n befutott színpadi karrierje legalább olyan fontos számára, mint Hollywood, és a legrangosabb színházi díjra, a Tonyra is mindig musicalekért jelölték.

Majdnem Hangya lett belőle


Eredetileg őt szerződtették A Hangya című Marvel-film címszerepére, ami aztán egy hosszan húzódó procedúra végén nem csak rendezőt cserét, de főszereplőt is. Így végül Paul Rudd vitte sikerre a karaktert, és alakította őt azóta már jó néhány sikerprodukcióban.

Magára tetováltatta a gyerekeit


2005 óta a lengyel-amerikai színésznő, Dagmara Dominczyk a felesége, aki leginkább az Utódlás című sorozatból lehet ismerős. Két gyermekük született, mindegyiküknek K-betűs nevet (Kassian és Kalin) adtak, és Wilson mindegyikük monogramját a karjára tetováltatta.

Pályára léphetett a kedvenc stadionjában


A New York Yankees baseballcsapatának nagy rajongója, és a híres Yankee Stadiumban két alkalommal is felléphetett meccs előtt, elénekelve a nemzeti himnuszt, illetve a God Bless America című hazafias dalt.

A Gyűrűk urából nevezte el a kedvencét


A baseballt nem csak nézni, de játszani is szereti a szabadidejében. Emellett a másik kedvelt hobbija a lovaglás, és több saját paripával is rendelkezik, akik közül a legjobban szívéhez nőtt példányt Frodónak nevezte el.

Sikolykirály lett belőle


Az ő kedvéért született meg a „sikolykirály" kifejezés a korábban már létező sikolyirálynő mintájára, amit olyan színésznőkre alkalmaztak, akik gyakran bukkantak fel horrorfilmekben. Hiszen Patrick Wilson filmes karrierjében már több mint egy évtizede meghatározó szerepet játszanak a horrorok, elsősorban a Démonok között- és az Insidious-széria filmjei révén.

Hamarosan megnézheted az első rendezését


Július 6-án érkezik a hazai mozikba az Insidious: A vörös ajtó című horrorfilm, aminek Patrick Wilson ezúttal nemcsak a főszerepét alakítja, de a rendezői feladatokat is magára vállalta életében először. De idén láthatjuk még őt mozivásznon az Aquaman következő részében is, jövőre pedig ismét visszatér Ed Warrenként a démonok közé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.