Szívszorító bejegyzések - Így búcsúznak a legendás zenésztől pályatársai, híres barátai

gyertya, gyász, halál, haláleset
gyász I Left My Heart in San Francisco Tony Bennett megemlékezés Grammy-díj
Tegnap érkezett a hír: meghalt Tony Bennett.  A legendás zenész augusztus 3-án lett volna 97 éves. A halál pontos okát egyelőre még nem tudni. Halálhírét a szóvivője, Sylvia Weiner jelentette be az Associated Pressnek. Az énekes New York-i otthonában halt meg. 2016 óta küzdött az Alzheimer-kórral. A Twitteren pályatársai és barátai gyászolják. 

Tonny Bennett legismertebb dalaiért, mint az I Left My Heart in San Francisco vagy a The Way You Look Tonight egy világ rajongott. Zenei karrierje egy emberöltőn átívelt, Lady Gagával közös lemeze, a Cheek to Cheek révén ő lett a legidősebb élő előadó, aki felkerült az amerikai zenei toplistákra.

Lady Gagával is zenélt együtt. Forrás: Getty Images for Park MGM Las Vegas/Kevin Mazur

Bennett Aretha Franklinnel és Frank Sinatrával is dolgozott együtt, utóbbi a világ legnagyobb énekeseként emlegette. 20 Grammy-díjat kapott, de életműdíjjal is kitüntették. Lemezei többmillió példányban keltek el.

A részvétnyilvánításokat és megemlékezéseket a Huffington Post szedte össze, ebből szemezgettünk.

Ozzy Osbourne, szomorúságát fejezte ki a hír kapcsán. "Nyugodjon békében" - írta.

David Letterman Bennet egy híres dalával, az Everybody Has The Blueszal emlékezett.

Paul Young pedig többek között arról írt, hogy nagy rajongója Bennettnek, nagyon sokszor látta élőben is játszani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.