Jeremy Irons közel fél évszázada szereti ugyanazt a nőt – 10 érdekesség a 75 éves színészről

érdekesség feleség Jeremy Irons születésnap
Egy kis szigeten született, takarítóként is dolgozott, a díjaival elit klubba lépett be, és mindkét fiával szerepelt már filmben. 75. születésnapját ünnepli az angol színészlegenda Jeremy Irons, akiről talán te sem tudtad az alábbi érdekességeket.

Egy kis szigeten született

1948. szeptember 19-én a La Manche csatornában található Wight-szigeten született egy háziasszony anya és egy könyvelő apa gyermekeként. Gyerekkorában a szigetet csak évente egyszer hagyta el, meglátogatva az angliai rokonokat.

Jeremy Irons Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

Állatokkal szeretett volna foglalkozni

Gyerekkorában a kedvenc időtöltése a lovaglás volt, és szeretett minél több időt az állatokkal tölteni. Sokáig úgy tervezte, hogy felnőtt korában majd állatorvosként fog dolgozni.

Takarítóként is dolgozott

1971-ben költözött Londonba a színészi karrier reményében, és sokáig a legváltozatosabb munkákból kellett megélnie, mielőtt sikerült volna befutnia. Többek között takarítóként, utcazenészként, kertészként és színházi asszisztensként is tevékenykedett, míg Keresztelő Szent János szerepe meg nem hozta neki az áttörést a Godspell című musicalben.

Elit színészklub tagja

Azon kevés színész egyike, akik megkapták már a szakma „Hármas Arany Koronáját" Forrás: AFP/Scott Flynn

Azon nagy kevés színész egyike, akik megkapták már a szakma „Hármas Arany Koronáját", azaz nyertek Oscart, Emmyt és Tony-díjat is (tehát voltak már legjobbak az adott évben filmen, tévében és színpadon is). Ironson kívül ez mindössze 8 férfi színésznek sikerült valaha.

45 éve tart a házassága

1978-ban vette feleségül Sinéad Cusack ír színésznőt, akivel azóta is boldog házasságban élnek, és két gyerekük született. Számos alkalommal szerepeltek közösen a Royal Shakespeare Company színpadi előadásaiban, de filmen is láthatók együtt a Lápvilág és a Lopott szépség című alkotásokban.

Jeremy Irons és felesége Sinéad Cusack ír színésznő Forrás: AFP/Michel Gangne

Mindkét fiával szerepelt filmben

Az 1978-as születésű Samuel Irons ma már fotósként dolgozik, de gyerekszínészként még szerepelt a kamerák előtt is, többek között az édesapjával közösen a Danny, a világbajnok című ifjúsági tévéfilmben. Az 1985-ös születésű Max Ironsból pedig ígéretes karrierrel bíró színész lett, többek között a Csodálatos Júliában, a Végállomásban, vagy A fehér királyné és A keselyű három napja sorozatokban is találkozhattak vele a nézők.

A gyerekkorából hozta a hobbijait

A lovaglás szeretete egész életében megmaradt számára, ma is ez a kedvenc testmozgása a síelés mellett. Emellett imád kertészkedni, és mindenféle formában élvezni a természet közelségét.

Rózsaszínre festett egy kastélyt

A természet közelségét többek között egy ősi vidéki kúria, az írországi Kilcoe kastélyának tulajdonosaként is élvezheti. Miután megvásárolta a kastélyt, a világsajtót körbejárta a hír, hogy rózsaszínre festette azt. A valósághoz közelebb áll az, hogy a kastélyok esetében tradicionális okker egy olyan árnyalatát választotta, ami bizonyos fényben rozsdarózsaszínnek is tűnhet.

A dohányzás a szenvedélye

Erős dohányos hosszú évtizedek óta, maga sodorja a cigarettáit. De nagy kedvelője a finom kubai szivaroknak is. Amit viszont egyáltalán nem bír, az az alkohol: már egy-két pohártól is rosszul lesz.

Akciófilmben és időutazós románcban is láthatod

Legutóbb a DC-képregényfilm Flash – A Villámban láthattuk őt a moziban, amint ismét eljátszotta Batman híres inasát, Alfredet. Három jövőbeli filmben vehető biztosra a felbukkanása: a Frankel című lóversenyes moziban, az Eternal Return időutazós románcában és a The Beekeeper akciófilmben.

THE FLASH (2023) Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© DC Comics - DC Entertainment - Warner Bros./Dc Comics - Dc Entertainment - W

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.