Magyar rendező hollywoodi mozija érkezik szeptemberben - 5 film és sorozat, amit ne hagyj ki a hónapban

filmajánló sorozat mozi magazin
A bazi nagy lagzi hazatér, Liam Neeson magyar rendezővel akciózik, Poirot Velencében nyomoz, megkapjuk a modern Columbo sorozatot, és egy különleges sci-fit is ebben a hónapban. Összegyűjtöttük a legígéretesebb szeptemberi premiereket.

Bazi nagy görög lagzi 3. (My Big Fat Greek Wedding 3)

Hazai mozis premier: 09. 07.

Az első rész 2002-ben óriási meglepetéssiker volt világszerte, máig az egyik legtöbb bevételt hozó stúdiófüggetlen film, ami a főszereplő és forgatókönyvíró Nia Vardalost sztárrá és Oscar-jelöltté tette. Ehhez képest meglepően soká, csak 2016-ban érkezett a folytatás, de újra nagyon kiemelkedő bevételekkel. Most itt a harmadik rész, amiben a bazi nagy lagzi hazatér: a Portokalos család Görögországba utazik, hogy újabb humorban és romantikában bővelkedő kalandokban vegyenek részt, Nia Vardalos pedig immár nem csak főszereplője és írója, de rendezője is a filmnek.

Megtorlás (Retribution)

Hazai mozis premier: 09. 07.

Liam Neeson folytatja az időskorában megkezdett akciókarrierjét, és ismét egy olyan kemény férfit alakít, akinek váratlan helyzetben kell megmentenie az egyik családtagját. Ami miatt mégis figyelemreméltó a Megtorlás, az a rendező személye: Antal Nimród (Kontroll, A Viszkis, Stanger Things) hollywoodi karrierjében újabb szép állomást jelenthet ez az akciómenet.

Szeánsz Velencében (A Haunting in Venice)

Hazai mozis premier: 09. 14.

Agatha Christie Halloween és halál című eredetileg nem Velencében játszódik, de a filmadaptációk oly nagyon kedvelik az egzotikus helyszíneket, a Kenneth Branagh-féle új Poirot-mozik meg aztán pláne. Így aztán az Orient expressz és a Nílus után most Velencében ered a nagybajuszú nyomozó egy titokzatos gyilkos nyomába, szellemidéző kulisszák között.

Pókerarc (Poker Face)

Hazai streaming premier: 09. 15. (SkyShowtime)

Afféle modern Columbo lett Rian Johnson (Tőrbe ejtve, Star Wars) sorozata: minden epizód elején láthatjuk a gyilkosságot, így nem az a kérdés, hogy ki a tettes, hanem hogy miként kapja el őt a főhős. Ez a főhős pedig Columbóhoz hasonlóan különc, ha minden másban különbözik is tőle: Natasha Lyonne (Narancs az új fekete, Végtelen matrjoska) alakításában egy sörvedelő, léha vándort ismerhetünk meg, akinek különleges képessége, hogy biztosan tudja, ha valaki hazudik.

Az Alkotó (The Creator)

Hazai mozis premier: 09. 28.

Egészen különleges látványvilágú sci-fit ígér Az Alkotó a műfajban már eddig is jeleskedő Gareth Edwards (Zsivány Egyes, Godzilla) rendezésében, és dél-ázsiai helyszínekkel. A téma nem kevésbé izgalmas: egy olyan jövőben járunk, ahol a mesterséges intelligencia öntudatra ébredve szembeszállt az emberiséggel, ezért a fő tervezőjük elfogására különleges akció indul. Arra viszont senki sem számít, hogy egy cuki kislányt találnak.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.