Gyász: elhunyt a Twin Peaks sztárja, a '70-es évek ünnepelt filmcsillaga

gyertya, gyász, halál, haláleset
Twin Peaks gyászhír Piper Laurie filmcsillag
91 éves korában elhunyt Piper Laurie, akit a Twin Peaksből ismerhetett meg a hazai közönség. A '70-es évek legnézettebb amerikai filmjeiben szerepelt, karrierje során háromszor is jelölték Oscarra.

Laurie menedzsere, Marion Rosenberg közölte a gyászhírt a Variety-vel. Azt írta, a színésznő csodálos ember volt, korunk egyik legnagyobb tehetsége.

Piper Laurie-t először 1961-ben jelölték Oscarra, a The Hustler című filmben nyújtott alakításáért. Paul Newman oldalán játszott egy alkoholista nőt. Ezután családot alapított, egy gyermeke született Joe Morgenstern amerikai író és filmkritikustól. Házasságuk 20 év után zátonyra futott, 1982-ben elváltak. A vászonra a 70-es években tért vissza. Nem sokkal később ismét Oscarra jelölték. A Carrie és a Children of a Lesser God című produkciókban alkotott maradandót.

Tavaly hunyt el a Twin Peaks másik szereplője is, Al Strobel. Philip Gerardot alakította a sorozatban, aki levágta a saját karját, hogy megszabadulhasson egy gonosz földöntúli lénytől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.