PR cikk utánpótlás Magyarország magyar sport
Az utánpótlás az egyik legfontosabb terület a sportban – hiszen minden ezzel kezdődik. Az, hogy gyermekeink szabadidejüket sportolással töltsék, manapság önmagában is kihívás. Ha pedig mégis lementek a pályára vagy az edzőterembe, abban kell segítenünk és inspirálnunk őket, hogy kialakuljon bennük a sport iránti szenvedély, akarják és vegyék komolyan a befektetett munkát. De az is fontos, hogy ez ne csak fellángolás legyen, hanem a sport az évek múlásával is mindennapjaik része maradjon, függetlenül az eredményektől: akkor is, ha olimpiára készültek és akkor is, ha az életük úgy alakul, hogy tanulás vagy munka mellett tudnak csak mozogni, sportolni.
Forrás:NSÜ

Mindez nem magától értetődő, hiszen a fiatalokat ezernyi hívás, ajánlat éri a külvilágból, az on-line terekből. Arról kell meggyőzni őket, hogy a virtuális kapcsolatok helyett válasszák az igazi közösségeket, építsenek valódi emberi kapcsolatokat, legyen az az edzőjük, csapattársuk, sporttársuk.

A magyar sport világraszóló eredményeit ismerjük. Ezek a sikerek arra is köteleznek minket, hogy ne csak a múltunk és a jelenünk, de a jövőnk is ugyanilyen fényes és ha lehet még fényesebb legyen. Ezért kell mindent megtenni az utánpótlás támogatásáért, az új csillagok felkutatásáért. A magyar sportirányítás minden olyan programot támogat, amely bemutatkozási lehetőséget biztosít a tehetséges fiatal sportolóknak, különösen, ha nemzetközi szinten adhatnak számot tudásukról, felkészültségükről.

Az utánpótlás-korosztály tagjai hazánkban idén több mint egy tucat nemzetközi sporteseményen vehettek részt. A sort a januári, a BOK Csarnokban rendezett Junior Férfi és Női Kard Egyéni és Csapat Világkupa nyitotta, májusban pedig a Ludovika Arénában, az U23-as vívó Európa-bajnokságon léphettek pástra reménységeink. Ez volt az első alkalom, hogy Budapest adhatott otthont a U23-as Európa Bajnokságnak, amely kiemelt helyet foglal el az Európai Vívó Szövetség korosztályos versenyei között.A nyár a táncsporttal, a júniusi WRRC Junior páros formációs Európa-bajnoksággal és formációs világkupával indult, amelyen fiataljaink jópár arany- és ezüstérmet gyűjtöttek. Szintén júniusban, a festői Leveleki-tónál zajlott a JET-SKI Európa és Junior Világbajnoksági futam. Júliusban a Nemzetközi Lovas Szövetség Díjlovagló U25-ös Európa-bajnokságára került sor, ahol „fiatal lovas” és az U25-ös kategóriában indultak versenyzőink, ezután pedig röplabdázóink vehettek részt az Európai Röplabda Konföderáció U17-es leány kontinens viadalán. Szintén ebben a hónapban rendezték a judo Junior Európa Kupát, amely kiemelkedő állomása a világranglista-pontok megszerzését lehetővé tevő sorozatnak.Júliusban még egy nemzetközi utánpótlás-sporteseményre is sor került a küzdősportokban: az U15-ös birkózó Európa-bajnokságra Kaposváron.

Augusztus első eseménye a szintén a röplabdáé volt: Magyarország Horvátországgal közösen rendezte meg a FIVB U19-es Női Világbajnokságot, amelynek magyar helyszíne Szeged volt, ezzel segítve a nemzetközi mezőnyhöz való felzárkózást és utánpótlás-válogatottjaink minél magasabb szintű versenyeztetését. A hónap közepén a bringások mérhették össze tudásukat a Nation's Cup Hungary - Ifjúsági Világkupán. A kétnapos, három szakaszból álló megmérettetésen több mint száz versenyző indult a világbajnoki erősségű, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség kiemelt eseményeket tartalmazó nemzetközi versenynaptárában is szereplő viadalon.

A szeptember a korcsolyáé volt, Budapest fogadta a ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Grand Prix mezőnyét a Vasas Jégcentrumban. Októberben az erőemelők küzdhettek az utánpótlás Európa-bajnokságon, szintén Budapesten. Novemberben az ifjú karatékák gyűltek össze a Hungarian Open Grand Prix-n, ahol több mint 850 versenyző lépett tatamira Szigetszentmiklóson.

Forrás: MJSZ/VÖRÖS DAVID

Az év záró eseménye decemberben, a Tüskecsarnokban zajló U20-as divízió 1/A jégkorong-világbajnokság, amelyen a magyar juniorok a kazah, az osztrák, a japán, a dán és a francia együttessel mérkőznek. Ilyen rangos hazai esemény a férfi utánpótlásban nem volt az elmúlt időszakban. A válogatott elsődleges célja a bent maradás, vagyis az, hogy továbbra is a világ legjobb 16 csapata között szerepelhessen. Ebben a korosztályban 2019 decemberében jutottak fel a mieink és azóta is az elit mögötti második vonal tagjai, tavaly ráadásul két meccset is megnyerve a negyedik helyen végeztek – most a magyar szurkolók segítségével lehetne megismételni a történelmi tettet.

A sportirányítás célja, hogy a sportesemények élményei örökre velünk maradjanak és ne csak a sportolókat, hanem mindenkit sportolásra ösztönözzenek, hogy Magyarország ne csak kiemelkedő eredményekkel rendelkező sportnemzet, de sportoló nemzet is legyen, ahol a mozgás a mindennapok szerves része. Ma az internetnek, az okostelefonoknak és a különböző egyéb eszközöknek köszönhetően a fiataloknak végtelen számú lehetőségük van arra, hogy szabadidejükben ki se mozduljanak otthonról. Ezért még nagyobb szó, ha valaki mégis a sportolást választja, ha hidegben, melegben, hajnalban vagy este erőt vesz magán, leküzdi a fáradtságát és újra elmegy edzeni. A lehetőségek adottak, érdemes élni velük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.