fashion week lábbeli tavaszi trendek cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cipők drámai átalakuláson mentek keresztül az elmúlt szezonok óta: vagy a nőiesebbnél is nőiesebbek vagy menthetetlenül bumfordiak. A díszítések közül a szegecsek, a színek közül a fémes árnyalatok, az anyagok esetében a raffia a sláger. A gladiátor szandáloknak végképp búcsút inthetünk, de már a klasszikus balerinának sincs bérelt helye a legdivatosabb cipők listáján.

Fémes orrú topánok

Tény, hogy a fémbevonatú cipőorr kevésbé sérülékeny és nem kell annyira vigyázni rá, de ez esetben nem csak praktikussági oka van, amiért a topánok orra fémesen csillog. A tervezők, többek között Marc Jacobs az Yves Saint Laurent-től, beleszerettek ebbe a részletbe, amely még elegánsabbá és dögösebbé teszi a lábbelit.


Zara - 19.995 forint, Stradivarius - 8.995 forint, Mango - 21.995 forint,
Vagabond - 18.990 forint
Kattints a képre és nézd meg az összes cipőt közelebbről!

Megaplatform

Az első generációs platform és telitalpú cipőkkel ma már nem lehet labdába rúgni akkor, ha igazán feltűnő lábbelit szeretnénk. Idén Lady Gaga követőinek minden vágya kielégül: visszatértek az extrém magasságú talpak, amelyek nyomokban emlékeztetnek a Spice Girlök csótánytaposóira is. Tény, hogy nem tűnnek túl kényelmesnek, és nőiesnek sem mondhatók, de biztosak vagyunk benne, hogy szép számmal lesznek rajongóik.


H&M - 8.990 forint, Zara - 19.995 forint, Mango - 23.995 forint, Stradivarius - 15.995 forint
Kattints a képre a galériáért!

Ultraszínes lábbelik

Az idei tavasz a színekről szól. A pasztellszínek mellett az életerős, friss, harsány árnyalatoknak is jelentős szerep jutott a tavaszi trendpalettán. A fűzöldtől a napsárgán át a vadító ciklámenig nagy a választék.


H&M - 5.990 forint, Montonelli/Cipoplaza.hu - 20.320 forint, F&F - 2.900 forint,
Stradivarius - 17.995 forint
Kattints a képre és nézd meg az összes cipőt közelebbről!

Fonott talpa

A tavalyi berobbanásuk után sejteni lehetett, hogy a fonott talpak nem egyszezonos sláger lesz. Idén már nemcsak a talprész, hanem egyes modelleknél az egész szandál fonott technikával készült. A természetes árnyalatok mellett pedig az élénk színek is őrülten divatosak.


H&M - 2.490 forint, Deichmann - 6.990 forint, F&F - 6.700 forint,
New Yorker - 5.490 forint
Kattints a képre a galériáért!

Homoktaposó

Először a férfi divatbemutatókon tűnt fel a többnyire velúrbőrből készült, bokáig érő, fűzős sivatagi csizma. A desert boots brit találmány, amelyet a Kairóban állomásozó brit katonatisztek viseltek valamikor jó hatvan évvel ezelőtt először. Idén tavasszal sok-sok női modellre is rábukkantunk, amelyek a klasszikus, homokszín árnyalatok mellett különböző színekben is fellelhetők.


Deichmann - 5.990 forint, NewYorker - 7.990 forint, Pull & Bear - 13.995 forint,
Vagabond - 22.990 forint
Kattints a képre a galériáért!

Fémszegecsek

Mindegy, hogy lapos talpú, kényelmes szandiról, nőies magas sarkúról vagy magas sarkú, robosztus szandálról van szó, a szegecsek valamennyin jól mutatnak. 2012 tavaszának egyik legdögösebb irányvonala ez. Egészen aprócska vagy drámaian nagy fémdíszítések külön-külön és egymás mellett is rákerülhetnek a lábbelikre - végeredményben ugyanúgy megdobogtatják a szívünket.


H&M - 5.990 forint, Zara - 13.995 forint, Deichmann - 12.900 forint,
Stradivarius - 12.995 forint
Kattints a képre és nézd meg az összes cipőt közelebbről!


Fémes színek

A pasztellszínek és az élénk árnyalatok mellett főszerepet kaptak a metálfényű színek is. Az arany, az ezüst a kifutók kedvencei, de a különböző színek fémesített változatai is nagyon jól mutatnak a lábon - és nem csak a lebarnult bőrön!


H&M - 2.990 forint, Vagabond - 16.990 forint, New Yorker - 3.990 forint,
Trenntre Shoe Design - ár a kérésre a tervezőnél
Kattints a képre a galériáért!

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.