Tervezgeted a nyaralást? Mutatunk 4 idilli helyet a luxuspihenéshez!

Forrás: Villa Paolina -
last minute utazás nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Van valami egészen varázslatos, valami „álljon meg az idő" érzés abban, amikor belépsz egy meseszép épület ajtaján, és egy utánozhatatlanul különleges világ tárul eléd. Európa bővelkedik izgalmasabbnál izgalmasabb úti célokban, ha pedig egy festői környezetben lévő luxusvillát választasz átmeneti otthonod helyszínéül, megaromantikus élményekben lehet részed.

Vakáció kikládi stílusban

A modern építészeti stílus kedvelőit biztosan elkápráztatja a Párosz szigetének déli részén található villa, aminek teraszáról csodálatos kilátás nyílik a Faragas-öbölre. A szigorú geometrikus formák, a letisztult vonalak és a vakítóan fehér felületek érdekes kontrasztot alkotnak a tenger és az ég nyugtató színeivel.

Forrás: Villa Agassi

A kültéri étkező és társalgó mellett egy L alakú medence található, ami harmonikusan illeszkedik a tájképbe, azt az illúziót keltve, mintha a horizontig terjeszkedne. A tulajdonosok tipikus kiklád építészeti stílusban rendezték be a belső tereket, aminek minden egyes pontja a luxus érzetét kelti. A villához két vendégház is tartozik, és ideális olyan pároknak, akiknek számít az igényesség.

A Life.hu extra tippje

Még soha nem jártál Görögországban? Egyedülálló kultúrája, természeti szépségei, lenyűgöző tengerpartjai és világörökségi helyszínei olyan felejthetetlen élményt nyújtanak, amire egész életedben emlékezni fogsz.Csodálatos körút Görögországban-125.900Forint/fő/8éjtől.

Ahol tested-lelked felfrissülhet

A páratlan adottságokkal bíró luxusházat, a Le Petit Moulin-t a világ egyik legnépszerűbb angol nyelvű utazási magazinja, a Condé Nast Traveller beválasztotta Európa 25 legszebb villája közé. A Délnyugat-Franciaországban található Charente-Maritime különleges mikroklímájáról, gyönyörű strandjairól és több száz éves történelméről híres. A megye szívében megbúvó luxusnyaralót néhány éve teljesen felújították, és 9 hálószobával, tágas nappalival, napfényes ebédlővel, valamint jól felszerelt konyhával rendelkezik.

Forrás: lepetitmoulin.com

A pihentető környezet, a gyönyörű szalonok, a hatalmas fedett terasz és a fűtött medence tovább emelik a hely exkluzivitását. Az egykor vízimalomként működő épület mögött egy patak csordogál, tele halakkal és rákokkal, gyümölcsöskertje pedig romantikus andalgásra csábít.

Life.hu tipp

Charente-Maritime második legnagyobb városát, Saintes-t római kori műemlékei miatt érdemes felkeresned, és a bájos tengerparti város, Royan is kötelező megálló, ha a térségben jársz.

Élvezd a régi szép idők hangulatát!

Az 1614-ben épült nyári rezidencia a varázslatos Toszkána Versilia nevű vidékén található, ami egyaránt kínál hegyeket, völgyeket és 20 km hosszú homokos tengerpartot. A Villa Unis a Camaiore-hegyek északi oldalán, a tengerparttól mindössze 12 km-re, egy hatalmas buja kert közepén áll.

Forrás: Villa Unis

Lassan igazi ritkaság egy olyan kúriát találni, ahol meg eredeti secco-k díszítik a falakat, és ami az egykoron itt nyaraló nemesi család eredeti bútoraival van berendezve. Ha rajongsz az antik világért, a szobák hangulata és a mesés környezet garantáltan magával ragad.

Life.hu tipp

A középkori település, Pietrasanta a toszkán régió gyöngyszeme, és tökéletes hely egy délutáni sétára. Itt élt és alkotott a hegyekben mai napig bányászott márványból a reneszánsz zseni, Michelangelo, és itt töltötte legkedvesebb éveit a híres angol költő, Lord Byron is.

Egy csendes oázis az Isztria nyugati partján

Nem kell túl messzire utaznod ahhoz, hogy egy igazán különleges helyen tölthesd a jól megérdemelt szabadnapokat. Közel a mediterrán hangulatú Porečhez, az idilli Rapavel nevű faluban bukkanhatsz rá arra a közelmúltban felújított villára, ami megőrizte tradicionális isztriai stílusát, ezáltal harmóniában áll a gyönyörű környezettel. A 19-20. század fordulóján épült kétszintes kőházban négy hálószoba, négy fürdőszoba, konyha, étkező és egy kandallóval felszerelt nappali került kialakításra. A gyönyörűen gondozott kert az úszómedencével és a grillezőhellyel mindenki számra tökéletes kikapcsolódást nyújt, és a környező települések (Baderna, Motovun, Višnjan) is számtalan felfedeznivalót rejtenek.

Forrás: Villa Paolina

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.