Aloha, Hawaii! Nyaralj úgy, mint egy sztár!

Forrás: Thinkstock -
luxus Hawaii nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az aranyhomokos strandok, a kivételesen kellemes időjárás és a fesztelen hangulat miatt a Hawaii-szigetvilág a vakáció legfelsőbb foka, ahol hihetetlen sok élménnyel gazdagodhatsz, és ha egy kis szerencséd van, valamelyik világsztárral is összefuthatsz. Hogy melyik szigeten van erre a legnagyobb esélyed? Íme, az A listás hírességek kedvencei! 

Maui, az egzotikus oázis

A Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigete sok mindenről nevezetes, többek között véget nem érő strandjairól, gyönyörű vízeséseiről, buja kertjeiről és fényűző luxusszállodáiról. Nem meglepő, hogy Mauin magas a hírességek aránya, akik egy olyan helyen szeretnének pihenni, ami egyesíti magában a lélegzetelállító szépséget, a harmóniát és legfőképpen a paparazzomentességet.

Na Pali Beach Forrás: Thinkstock

Oprah Winfrey talán a legismertebb sztár, aki ezen a meseszép szigeten vásárolt magának ingatlant. Pazarul berendezett farmháza a hatalmas Haleakalā-kráter közelében található, ahová számos lebilincselő túraútvonal vezet. Clint Eastwood tengerparti nyaralója a sziget déli részén, a Palauea Beachen épült, amit inkább csak a helyiek ismernek, így kevésbé zsúfolt, mint a szomszédos strandok. Wailea fényűző szállodáival, idilli strandjaival és világszínvonalú golfpályáival csábítja a show-biz szereplőit. A 6 hektáros tengerparti luxusüdülő a régi hawaii paloták modern változata, szabadtéri spájában szívesen kényezteti testét Paris Hilton, Felicity Huffman és Jessica Alba.

Az északkeleti partvidéken végigfutó Hana Highway a sziget első számú attrakciója, a kígyózó tengerparti autóút festői kilátóhelyekkel tarkított, és tökéletes kikapcsolódást nyújt. Maui számos izgalmas felfedeznivalót rejt magában, mint például a széllovasok fellegváraként ismert Ho'okipa Beach Parkot, a Hét Szent Medencét és a Haleakalā lejtőinél elterülő levendulafarmot.

Life.hu tipp

Paia a sziget legmenőbb kisvárosa, ahol remek butikokra, éttermekre, galériákra és egy nyüzsgő halpiacra bukkanhatsz – Owen Wilson és Woody Harrelson is gyakran feltűnik itt!
Waikuni-vízesés Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje

Barangolj a feledhetetlen tájakon, tölts el romantikus estéket és élvezd a tenger egyedülálló szépségét! Beyoncé és Jay Z néhány hete Big Islandon ünnepelte 7. házassági évfordulóját, ahol te is felfrissítheted a párkapcsolatodat, de akkor is fantasztikus élményekben lehet részed, ha a barátnőiddel indulsz útnak!USA-Hawaii szigetek körutazás-amerikai fly and drive körút 12 vagy 19 éj legjobb ára-441.750Forint/fő/12éjtől

Kauai, a legzöldebb sziget

Kevés sziget látványosabb földön, vízen, levegőben, mint a varázslatos hangulatú Kauai, ami csendes hangulata miatt már önmagában is celebcsalogató. A nyaralótulajdonosok közé tartozik Ben Stiller, Pierce Brosnan, Drew Barrymore és Julia Roberts, de itt található a világ egyik legszebb üdülőhelye is, amelynek törzsvendégei között olyan neveket találhatsz, mint Ben Affleck, George Clooney vagy Alicia Keys.

Az igazi boldogságot azonban nem a sztárvadászat, hanem a természet káprázatos sokszínűsége adja. Itt a búvárkodás, az úszás, az evezés és a lovaglás egytől egyig olyan tevékenység, ami a végtelen szabadság és nagybetűs életigenlés szinonimája. Kauai híres partvonala, a Na Pali Coast táplálja a lelkedet, hiszen panorámás kilátást nyújt a kéklő Csendes-óceánra. A sziget nyugati oldalán található a tíz mérföld hosszú és egy mérföld széles Waimea Canyon, ami a három „hivatalos" kilátóhelyről valóban drámai látványt nyújt. Kauai északi partján egy gyönyörű botanikus kertre (Limahuli Garden) bukkanhatsz, a csodálatos Wailua-vízesés pedig több filmből ismerős lehet. Kauai a golfozók paradicsoma, hat kiváló golfpálya is található a „kert-szigeten", nem beszélve a világ legvarázslatosabb strandjairól, ahol különösen gyönyörű naplementéket és napfelkeltéket csodálhatsz meg.

A Haleakala-vulkán madártávlatból Forrás: Thinkstock

Life.hu tipp

Lihue a sziget kereskedelmi és kulturális központja, ami tökéletes hely a lazításra. Ha kíváncsi vagy arra, milyen volt egykor az élet egy cukornádültetvényen, látogass el a Grove Farmra, és ha már erre jársz, felkeresheted a Huleia Nemzeti Vadvédelmi Körzetet, ami feltárja előtted a trópusi dzsungel természetes szépségét.

Oahu, Hawaii szíve

Oahu messze a legnépszerűbb a Hawaii-szigetek közül, 112 mérföld hosszú tengerparttal, két, egymással majdnem párhuzamosan futó hegyvonulattal, nyüzsgő történelmi negyedekkel és egy vibráló várossal, így minden kalandvágyó utazó álma. Honolulu Hawaii államnak és egyben a Hawaii-szigeteknek a fővárosa, ahol olyan világsztárok születtek, mint Nicole Scherzinger, Nicole Kidman és Bruno Mars.

A történelmi nevezetességektől kezdve a világszínvonalú éttermeken, üzleteken át a virágzó művészeti és kulturális életig itt mindent megtalálsz, ami nélkülözhetetlen a tökéletes vakációhoz. Egy szigettúra során átfogó képet kaphatsz a Pearl Harbor-i csatáról, megismerheted Oahu gyönyörű északi partszakaszát, a világ egyik leghíresebb szörfhelyét – Waimea Bay-t –, sőt, még egy egzotikus ananászültetvényre is ellátogathatsz. Sunset Beach a sziget egyik legszebb strandja, nem meglepő, hogy az A listás hírességek szívesen járnak ide lazítani.

Waikiki Beach Forrás: Thinkstock

Oahu ikonikus üdülőhelyén számos filmet forgattak már az elmúlt évtizedekben, ám a luxus resort a sztárok kedvelt búvóhelyének számít –Heather Locklear, Sean Penn és Russell Brand csupán néhány név az illusztris vendéglistán. A világhírű Waikiki a sziget legjelentősebb üdülőövezete, megannyi bámulatos látnivalóval, főutcája pedig kiváló hely a shoppingolásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.