4 szuper fürdőhely: itt strandolj, ha nincs kedved a tömeghez!

fürdőhely strand vízpart
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nyár és vízpart, akkor a Balaton az első számú favorit, és a legtöbben még attól sem riadnak vissza, hogy ilyenkor a strandokon már-már elviselhetetlen a zsúfoltság, és órákig kell vadászni egy törülközőnyi helyért. Pancsolni azonban sokkal nyugisabb körülmények között is lehet, mutatunk néhány valóban tündéri helyet, ahová akár pár óra alatt eljuthatsz, ha minden porcikád tiltakozik a nyüzsi ellen.

Lubickolj a Gébárti-tó strandján!

Egy zalai vakáció mindig csábító, a változatos természeti tájak között, a friss levegőn garantált a feltöltődés. Mindegy, hogy vadregényes erdei sétára indulsz, bringával hódítod meg a dombok kanyargó útjait, vagy szétnézel egy hangulatos kisvárosban, az izgalmas látnivalók tökéletes élménnyé varázsolják az itt töltött napokat. Hazánk egyik legvirágosabb városa, Zalaegerszeg igazi kis ékszerdoboz, tele gyönyörű épületekkel, terekkel, hangulatos kis utcákkal és történelmi emlékekkel. A Göcseji Falumúzeumban és a csácsi arborétumban tett látogatás üde kikapcsolódást ígér, de a TV-torony környékén is remek túrákat lehet tenni. Ha csobbanni támad kedved, élvezheted a festői környezetben lévő Gébárti-tó kellemes, hűs vizét, a szomszédságában lévő hatalmas fürdőparadicsomban pedig újra gyereknek érezheted magad.

Nyári kalandok Tokaj-Hegyalja kapujában

Ha idén nem fér bele a keretbe egy tengerparti nyaralás, de a szabadságodat szeretnéd vízparton tölteni, emellett még rajongsz a minőségi nedűkért is, a Tokaj-hegyaljai borvidék kapujában lévő Mezőzombor a neked való úti cél! A települést körbeölelő meseszép környezet kisebb-nagyobb kirándulásra csábít, a látvány és a nyári illatok frissítő felüdülést nyújtanak testnek-léleknek. A forrásvíz táplálta Bortó még a legnagyobb forróságban is kellemes hőmérsékletű, amiben jól fog esni egy kis pancsolás. A 12 hektáron elterülő tó és környéke stresszmentes kikapcsolódást biztosít, és itt nemcsak strandolhatsz, de bográcsozhatsz, horgászhatsz is, és a saját faházadban élvezheted a hamisítatlan természetközeli élményt.

A Life.hu extra tippje

Édes borkülönlegességek, hangulatos pincék, nagyszerű ételek, harmónia és nyugalom. A tokaji borvidék minőségi kikapcsolódást nyújt a fárasztó hétköznapok után, amit mindig lehet tovább fokozni, ha az Andrássy család egykori rezidenciáját választod a pihenéshez!

Life.hu tipp

Mezőzombor környéke tele van szuper kirándulóhelyekkel, a szerencsi Rákóczi-vár és a mádi zsinagóga kihagyhatatlan látnivaló, de egy tarcali sétatúrára is benevezhetsz, ami csodás helyszínekre kalauzol el.

Egy békés oázis a szekszárdi dombvidék ölelésében

A szekszárdi dombvidék déli részén fekszik Szálka, hazánk egyik legbájosabb üdülőfaluja, ahol idilli környezetben élvezheted a nyaralást, szívhatod magadba a friss vidéki levegőt. A település vonzerejét a festői elhelyezkedés mellett a mesterséges tó adja, aminek kiváló minőségű, nyugodt vize kellemes pancsolást tesz lehetővé. A hőségben sem kell lemondanod a testmozgásról, a homokban röplabdázhatsz, kajakkal felfedezheted a tó különleges élővilágát, de csónakázni is fantasztikus időtöltés a pároddal. Nem kell, hogy a kiruccanás csak a strandolásról szóljon: Szarvas-kút és környéke remek úti cél kirándulásokhoz, a bátaapáti tájházban megcsodálhatod a sváb népi emlékeket, de a grábóci szerb ortodox kolostor is megér egy látogatást.

Hekk, napsütés, Balaton

Egyszerűen odavagy a balatoni nyár hangulatáért, és nincs más vágyad, mint órákon át feküdni a strandon egy jó könyv társaságában? Olyan helyre szeretnél menni, ahol kevesen vannak, és nem lépnek rá percenként a törülköződre? Nemcsak a finom borok, a lélegzetelállító táj és a ma is működő vízimalom miatt érdemes az északi parton lévő Örvényest célba venned, hanem csodálatos fekvésű szabadstrandja miatt is. A családias hangulatú fürdőhelyen csokibarnára süttetheted magadat, hódolhatsz a vízi sportoknak is, és ha megéheznél, tipikus balatoni finomságokat rendelhetsz. A testmozgást egy kellemes túrázással kipipálhatod, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park természeti értékeit tekintve egyedülálló kincseket rejt – fedezd fel őket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.