Gyönyörű esküvői helyszínek Magyarországon

esküvő pezsgő2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár a legnépszerűbb évszak az esküvők szempontjából, ekkor pedig, aki csak teheti, igyekszik a nagy napot a természet közelében megrendezni. A legjobb megoldás, ha a zárt tér és a gyönyörű természet találkozik, így a váratlan rossz idő sem okozhat nagy problémát. Íme, néhány esküvői helyszín, amelyek szinte mindenki tetszését elnyerték. 

Alsópetényi Prónay-kastély - mint egy királylány

Ki ne álmodozott volna arról, hogy akárcsak egy királylány, kastélyban tartsa az esküvőjét? Ha az alsópetényi Prónay-kastélyt választod, máris teljesül ez a vágyad. A kastély díszudvara ideális és gyönyörű helyszín a vendégek fogadásához, esős idő esetén a korhűen berendezett Prónay Szalonban van erre lehetőség.

A Nagykastély mögötti dísztó kis szigete és hídja igazi romantikus helyszín a boldogító igen kimondásához,

de ha rossz idő van, maga a ceremónia is megtartható a szalonban.

Alsópetényi Prónay-kastély Forrás: pronaykastely.hu

Tatai Pálma Rendezvényház - az egzotikus környezet szerelmeseinek

Ha egzotikus hangulatú esküvőre vágysz, de mégis Magyarországon maradnál - ami valljuk be, célszerű, hiszen nem sokan szeretnék az egész násznépet külföldre utaztatni -, akkor szuper választás lehet az tatai Angolparkban található Pálma Rendezvényház, ahol polgári és egyházi esküvőre is lehetőség nyílik. A bálterem különleges, vintage stílusú dekorációja egészen biztosan mindenkit lenyűgöz majd.

A páratlan szépségű Cseke-tó és műromok előtt évtizedek óta fényképezkednek a szerelmes párok életük legszebb napján.

Tatai Pálma Rendezvényház Forrás: palmhouse.eu

János-hegyi kilátó - vagány erdőrajongóknak

Ha igazán különleges esküvőre vágysz, akkor a budapesti János-hegyi kilátó a tökéletes helyszín.

Ha ezt egy kis vagánysággal is megspékelnéd, akár a libegővel is érkezhettek a helyszínre, ami önmagában is szuper élmény és fotótéma.

A kilátóból csodálatos kilátás nyílik Budapestre. A torony 23,5 méter magas, teraszos elrendezésű. Összesen hat, felfelé haladva egyre kisebb átmérőjű szintje van. Az alsó kettő zárt, a következő három szinten egy-egy körterasz található, legfelső pedig felülről teljesen nyitott. A vendégeknek a fák közti ligetben terítenek meg, az éjszakai erdőt pedig hangulatosan meg is világítják. A helyszínen a polgári és az egyházi szertartás is megtartható, sőt a szabadtéri moziban, ha igény van rá, az ifjú pár kisfilmjét is levetítik. A kilátó rossz idő esetén termet biztosít a násznépnek.

János-hegyi kilátó Forrás: Wikipédia

Köveskál - ha családias ceremóniára vágysz

Ha olyan vidéken tartanád az esküvődet, ami a csodálatos toszkán vagy a provence-i táj látványát idézi, a Káli-medence ideális választás.

A Köveskálon található vendégház tökéletes szimbiózisa a vidéki hagyománynak és a méltóságteljes eleganciának.

Az étterem maximum 50 fő fogadására alkalmas, így leginkább azoknak ajánlott, akik szűk körben szeretnék eltölteni életük egyik legboldogabb napját.

Köveskál, Káli Art Inn Hotel Forrás: kaliartinn.hu

Villány - a vörösborok szerelmeseinek

Nagy borrajongó az egész család, így szívesen elkápráztatnátok a násznépet azzal, hogy Magyarország egyik legimpozánsabb borvidékén tartjátok az esküvőt? A Bock Hotel Ermitage és Óbor étterem autentikus varázsa,

a villányi borvidék páratlan hangulata, a zamatos borok és a gasztronómiai ínyencségek mind-mind hozzájárulnak a nagy nap sikeréhez.

A boldogító igent a különleges akusztikájú és páratlan hangulatú Bock kápolnában mondhatjátok ki, a lakodalomnak otthont adó boltíves pince pedig felejthetetlenné teszi a nagy napotokat.

Bock Hotel Ermitage és Óbor étterem Forrás: hotel.bock.hu

Balaton - ha egy hajó az ideális helyszín számodra

Ha a csodálatosan szép, festői Balatonon tervezed az esküvődet, akkor a 23 hajóból álló balatoni hajóflotta hajói hangulatos környezetet biztosítanak számodra. Így lehetőséged nyílik a pár főtől akár a több száz fős esküvők megtartására is, a magyar tenger egészen biztosan látványos hátteret ad a nagy napotokhoz.

A hajón kimondott igennél pedig valóban nehéz romantikusabbat elképzelni,

az pedig külön kényelmessé teszi az esküvő megszervezését, hogy a pár 22 kikötő közül választhat indulási helyszínt. A kisebb létszámú eseményhez nosztalgia-, a több száz fős násznéphez rendezvényhajót lehet választani.

Balatoni hajó Forrás: bhkeptar.hu
Stewardessek beszélnek arról, mit ne igyunk soha a repülőnhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170610-stewardessek-beszelnek-arrol-mit-ne-igyunk-soha-a-repulon.htmlBár egy hosszabb úton többnyire sok féle dolog a rendelkezésedre áll, hogy éhséged és szomjad csillapítsd, decvan, amit nem érdemes kérned. Legalábbis a stewardessek szerint. Utazás--Legyél turista Budapesten! http://www.life.hu/lifeutazas/20170525-budapest-turistaszemmel.htmlVilágéletemben utáltam sétálni, túrázni meg pláne. Talán lustaságból, talán mert gyerekkoromban túl sok városnézős programon vettem részt, és már akkor is untam a bámészkodást, de tény, soha nem vonzott a gondolat, hogy a nyakamba vegyem a várost, és nézelődjek és gyalogoljak, céltalanul, amíg csak kedvem tartja bírom. Aztán valami átkattant a fejemben, és előre örülök azoknak a szabadnapoknak, amikor nincs semmi dolgom, felkaphatom a hátizsákomat, és budapesti turista lehetek. Utazás--Mátra: ha nyugodt kikapcsolódásra vágyszhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170504-matra-latnivaloi.htmlHa egy kis kiszakadásra vágysz a rohanó hétköznapokból, nem kell messzire menned; pár órányira a fővárostól vár a Mátra, a nyugalom szigete hegye. A madárcsicsergés, a fák ágain átszűrődő napfény tökéletes nyugtató a zaklatott, mindennapokba belefáradt léleknek. Számos túraútvonal is húzódik ebben a gyönyörű középhegységben, így az aktív pihenést kedvelőknek is tökéletes úti cél. Utazás--Alpokalja látnivalói: Szombathely, Kőszeg, Velemhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170516-alpokalja-koszeg-velem-szombathely-latnivaloi.htmlMagyarország egyik legszebb tája, a nyugati régió, az Alpokalja. Az ott fekvő hegyek kirándulóhelyeit a környéken élők sem tudják megunni, a távolabbról érkezők pedig időről időre visszajárnak. A Kőszegi-hegység kristálytiszta hegyi levegője, az ott fekvő kis települések háborítatlan nyugalma és rendezettsége igazi turistamágnes. Ha azonban egy kis kulturális pezsgésre vágysz, irány a megyeszékhely, Szombathely, ahol biztosan találsz magadnak programot. Utazás--Bikinis képet posztolt Marenec Fruzsihttp://www.life.hu/lifeutazas/20170325-bikinis-kepet-posztolt-marenec-fruzsi-egykori-baratok-kozt-szereplo.htmlDubaji nyaralásáról tett fel képeket az Instagramra Marenec Fruzsi. A legutóbbinál egy kicsit szabadkozott is, pedig nem kellene neki. A rajongói biztosan szívesen nézik bikinis fotóit. Utazás--Kisokos kezdő túrázóknakhttp://www.life.hu/lifeutazas/20170327-tura-az-a-alacsony-tatraban.html"Merj nagyot álmodni!" - szól az inspiráló idézet. Így, amikor felmerült a gerinctúra ötlete az Alacsony- Tátrában, lelkesen vágtam rá, hogy persze. A lélegzetelállító kilátás és a talpam alatt ropogó hó gondolata kiütéssel győzött a kishitűségem felett, hogy talán túl nagy falat ez nekem. A négynapos kaland végül rengeteg élménnyel és még annál is több tanulsággal zárult. Úti beszámoló következik. Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.