Tuti tippek: unaloműzés önkéntes karantén idejére

Forrás: Shutterstock -
tippek önkéntes karantén Testről és lélekről unalom ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány idején a legjobb döntés, ha csak végső esetben mozdulsz ki otthonról. Az önkéntes karantén azonban unalmas is lehet, ha nem tudod, mivel töltsd el az idődet. Ehhez szedtünk össze néhány szuper ötletet.

A koronavírus-járvány idején, aki meg tudja oldani, mindenképpen maradjon otthon és csak végső esetben mozduljon ki az otthon biztonságos teréből.

Elsőre akár még csábító is lehet az önkéntes karantén, de ha nem találunk ki előre unaloműző ötleteket, akkor bizony hamar ráunhatunk erre a szobafogságra.

Annak érdekében, hogy a lehető legjobbat tudjuk kihozni az otthonmaradásból, összegyűjtöttünk néhány olyan ötletet, amiket beépíthetünk a napi rutinunkba unaloműzés gyanánt.

Ne halogass!

Biztosan mindenkinek vannak otthon olyan elvégzésre váró feladatai, amiket eddig, idő hiányában nem tudott véghezvinni. Itt az idő! Késztísünk listát ezekből a feladatokból és tervezzük meg, mikor mit fogunk elvégezni. Ilyen feladat lehet a gardób pakolása, ruhák szortírozása, a spájz rendbetétele, vasalás, nagytakarítás, de akár a szobafestés, a tapétázás és egyéb kisebb magunktól is elvégezhető átalakítások is.

A ruhák szortírozása is olyan elvégzésre váró feladat, amit eddig nem tudtunk véghezvinni időhiány miatt Forrás: Shutterstock

Formáld magad!

Sokan azért nem tudtak eddig edzeni járni, mert nem volt rá idejük. Az önkéntes karanténban azonban könnyedén beilleszthetjük a napirendünkbe akár a napi egy órás testmozgást is. Az interneten számos online órát találhatunk, de magunktól is végezhetünk gyakorlatokat. Otthoni edzésre rengeteg feladatot találhatunk.

Játékra fel!

A mai rohanó világban mostoha sorsra jutottak a társasjátékok! Itt az ideje, hogy leporoljuk őket és az asztal köré üljünk egy-egy szuper party-ra. Ha egyedül vagyunk kénytelenek átvészelni ezt az embertpróbáló időszakot, akkor társas helyett válasszunk puzzle-t, lehetőleg minél nagyobb darabszámmal, hogy sokáig rakosgathassuk.

Itt az ideje, hogy leporoljuk a társasjátékokat és köré üljünk egy-egy szuper party-ra Forrás: Shutterstock

Énidő

Kevés időt szánunk magunkra a rohanó mindennapokban. Karanténban azonban erre is több lehetőségünk van. Figyeljünk befelé és érezzük meg, mik azok a dolgok, tevékenységek, amik boldoggá tesznek minket és lelazítanak. Egy forró aroma-fürdő, egy jó könyv egy pohár borral, jóga mind-mind segíthet a belső nyugalmunk megtalálásában. Ha párban vagyunk, akkor ezeket akár közösen is végezhetjük, hogy minél közelebb kerüljünk egymáshoz.

Tipp:

Készíts napirendet. Oszd be az idődet, mikor mit csinálsz, így nem válnak monotonná a mindennapok. Lehetőleg változatosan találd ki a programjaidat, hogy mindenre jusson bőven időd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.