Megvan Magyarország két legintelligensebb diákja!

Forrás: prgarden.hu/Gyulai Tóth Zoltán -
Magyaroroszág informatikus IQ-teszt diák verseny hallgató
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon második alkalommal rendezték meg a Nagy Diák IQ teszt versenyt. A megmérettetés már szeptemberben elkezdődött és a csaknem 16 ezer induló közül eldőlt, hogy kik azok, akik hazánk legintelligensebb diákjai címet viselhetik.

A verseny első fordulója az interneten zajlott, ahol egy több éves fejlesztésű, vadonatúj tesztet töltöttek ki a jelentkezők. A második körben a továbbjutók a Mensa HungarIQa felvételijével birkóztak meg egy élő tesztíráson. A döntőbe csak a 135 feletti IQ-val rendelkezők jutottak tovább. Végül két informatikus hallgató került ki győztesen.

Forrás: prgarden.hu/Gyulai Tóth Zoltán

A női győztes a pápai Erdős Szilva, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elsőéves mérnökinformatikus hallgatója. A férfi győztes a szentendrei Dankovics Attila, aki az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen elméleti matematikus és programtervező informatikusképzés hallgatója. A győztesek a Diákhitel Központ fődíjával, egy-egy Apple iPad Minivel gazdagodtak. Gratulálunk nekik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.