Megvan, melyik a legboldogabb és legelégedettebb korosztály

boldogság fiatalság kutatás tini felnőtt nyugdíjas
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás szerint a 20-as éveik elején járó fiatalok évről-évre egyre boldogabbak és elégedettebbek az életükkel.

Bár a mai fiataloknak sok nehézséggel kell szembenézniük, gondoljunk csak a diákhitelre vagy a munkakeresésre, ennek ellenére a hivatalos felmérések szerint mégis egyre boldogabbak. Egy friss tanulmány szerint, amelyről a Daily Mail közöl cikket, a 24 év alattiak elégedettsége valószínűleg annak köszönhető, hogy még csak most kezdenek belekóstolni a szabadságba, a függetlenségbe, illetve a felnőtt korba.

Forrás: Thinkstock

5 fiatalból 4 teljesen elégedett az életével, szemben a felnőttek 82%-ával. A 16-24 évig terjedő kort úgy jellemezték, mint egy olyan lényeges időszakot, amely átmenetet képez a gyermekkor és a felnőttkor között. Lényeges, hogy ami ezalatt történik, az nagy hatással bírhat a jelenlegi és a jövőbeli életükre. Az adatokból kiderült az is, hogy a fiatalok nagyobb valószínűséggel bíznak meg édesanyjukban, mint édesapjukban.

A közvélemény-kutatás szerint, ahogy az emberek öregszenek és egyre több felelősség hárul rájuk, az életet egyre zordabbnak élik meg. Ezért is tapasztalható az, hogy az emberek a 40-50-es éveikben a legkevésbé boldogok. Ugyanakkor a kutatás azt is kimutatta, hogy az emberek elégedettsége folyamatosan nő, ahogy a nyugdíjas korba lépnek.

Van recept a boldogságra?

Íme, néhány egyszerű szabály, amelyeket betartva örömtelivé válnak mindennapjaid. Klikkelj IDE értük!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.