Meztelen celebfotók, légikatasztrófák, halál - 2014 legfelkapottabb hírei

halál Jennifer Lawrence hír Philip Seymour Hoffman meztelen kim kardashian celeb légikatasztrófa Robin Williams
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Manapság az emberek folyamatosan neteznek, lájkolnak, kommentelnek, megosztanak, így szinte elkerülhetetlen nem értesülni arról, hogy mi történik a világban. A szórakoztató történetek, a celebsztorik és a komoly tudósítások mind nagyon jól érzékeltetik, mennyi minden történik a világon egy nap alatt, így nem meglepő, hogy minden évben vannak olyan hírek, amiket az összes TV csatorna, rádió, újság és hírportál lehoz. Íme, egy kis összeállítás 2014 legfelkapottabb híreiből.

A maláj repülőgép eltűnése

Március 8-án a maláj légitársaság 370-es járatának nyoma veszett a levegőben valahol Kuala Lumpur és Peking között. Ez a kutatás volt eddig a legdrágább a légi közlekedés történelmében, de sajnálatos módon nem járt sikerrel, mivel semmiféle bizonyítékot nem találtak. A legreálisabb elmélet szerint a gép az Indiai-óceánba zuhant, a kutatók jelenleg is az óceán mélyét kémlelik abban reménykedve, hogy törmelékekre vagy valamilyen roncsra bukkannak. Viszont annak a lehetőségét, hogy a repülőgép erőszakos bűncselekmény vagy terrorizmus áldozata lett teljességgel kizárták, de amíg nem találják meg a gép roncsait az is rejtély marad, hogy mi is történt valójában az utasokkal a fedélzeten.

Forrás: AFP

Bill Cosbyt szexuális erőszakkal vádolták meg

Bill Cosby mondhatni egy elég meggondolatlan PR áldozata lett, a #CosbyMeme-nek köszönhetően az egész internetet a róla készült mémek lepték el, ami miatt egyre több nő bukkant fel és vádolta meg Cosbyt, hogy begyógyszerezte, majd megerőszakolta őket. A történetek az elmúlt 30 évet ölelik fel, a megerőszakolt nők közül néhánynak még arra is lehetősége volt, hogy leírja a tapasztalatait, köztük a szupermodell Janice Dickinsonnal és Beverly Johnsonnal. A rengeteg vádló ellenére Cosby nem kommentálta az eseményeket, inkább hagyta, hogy a képviselői tartsanak ki az ártatlansága mellett. A 2006-os polgári per óta nem nyújtottak be ellene vádat, mindenesetre a történtek növelték Cosby hírnevét.

Forrás: AFP

Malala Yousafzai elnyerte a Nobel-békedíjat

Ebben az évben a 17 éves pakisztáni Malala Yousafzai lett a Nobel-békedíj legfiatalabb nyertese. Az emberi jogokért és a nők oktatásáért küzdött 11 éves kora óta, mikor is a BBC-nek kezdett névtelenül egy blogot írni arról, hogy milyen az élet a tálib uralom alatt. Még híresebb lett, amikor a New York Times 2009-ben dokmunetumfilmet készített róla és a munkájáról. 2012-ben, amikor a tálibok halálosan megfenyegették őt és családját, kísérletet tettek a megölésére. Csodával határos módon túlélte, és 2013-ban a TIME magazin már a 100 legbefolyásosabb ember közé sorolta. 2014-ben pedig neki ítélték a Nobel-békedíjat a gyermekek és fiatalok elnyomása elleni harc és az oktatásához való jog melletti kiállásért.

Michael Brown lelövése

A 18 éves afro-amerikai Michael Brownt egy fehérbőrű rendőr, Darren Willson lőtte le 2014 augusztusában, ami világszerte a címlapokra került és nagy felháborodást váltott ki az emberekből. Az eset békés és erőszakos tüntetéseket robbantott ki, illetve több száz sztorit a lelövés részleteiről és hogy Wilsonnak volt-e indoka elsütni a fegyvert. Novemberben az esküdtszék bejelentette, hogy nem vádolja gyilkossággal Wilsont, ennek hatására zavargások törtek ki a Missouri állambeli Ferguson városban. Brown halála több fontos témát is felvetett, mint például az etnikai alapú kirekesztést és az erőszak alkalmazását.

Forrás: AFP

ALS Ice Bucket Challenge

Az ALS Ice Bucket Challenge elsöprő sikert aratott nyáron a közösségi médiában. Lehetetlen volt úgy netezni, hogy ne botlottál volna bele egy-egy jeges vödrös videóba, amivel próbálták felhívni a figyelmet az ALS betegségre és kihívással buzdították ismerőseiket, hogy tegyenek ők is így és borítsanak jeges vizet a fejükre. Az ALS Egyesület bejelentette, hogy több mint 100 millió dollár adományt kaptak csaknem egy hónap alatt. A kihívást június 1. és augusztus 13. között 2,2 milliószor említették meg Twitteren és 1,2 milliószor Facebookon.

ISIS

Az ISIS-ként ismert közel-keleti dzsihádista lázadó csoport világszerte a címlapokra került ebben az évben a közösségi média hírverése, az emberiség ellen elkövetett bűncselekményeik és az iszlám állammá válás elméletük kapcsán. A világvezetők és a hírügynökségek is terrorista csoportként tartják számon, holott még az Al-Kaida is megszakította minden kapcsolatát a csoporttal. Az elképzelésüket az iszlám államról sokan kritizálták, de ők továbbra is hatalmat gyakorolnak a polgári lakosság, a média és a katonai csoportok felett. Kanada és az Egyesült Államok egyaránt ígéretet tettek, hogy segítenek az ISIS elleni küzdelemben a Közel-Keleten.

Forrás: AFP

Kim Kardashian és Kanye West esküvője

Az év egyik legszórakoztatóbb híre Kim Kardashian és Kanye West esküvője volt. A pár május 24-én házasodott össze Olaszországban közeli barátaik és családtagjaik színe előtt, bár az esküvőt nem tisztelte meg jelenlétével Jay-Z és Beyoncé, valamint Kim bátyja, Rob sem. Kim show-műsora, a Keeping up with the Kardashians és a közösségi média (leginkább az Instagram), nem is beszélve a Vogue lapról mind hónapokon keresztül készültek a nagy napra, a végeredmény pedig gyönyörű volt. A kérdés az, hogy ez meddig fog tartani?

Forrás: AFP

A maláj repülőgép lelövése

A maláj légitársaság egy másik katasztrófája idén az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó utasszállító repülőgép lelövése volt július 16-án Ukrajna felett. A fedélzeten tartózkodó 295 ember mind életét vesztette. Az ukrán kormány a felelősséget a környéken tartózkodó egyik orosz szakadár csoportra hárította, a jelentések szerint ekkor a csoport birtokában éppenséggel volt egy Buk kilövő berendezés, de az oroszok az ukrán kormány számlájára írják a történteket. A vizsgálat jelenleg is folyik és a teljes jelentés 2015 augusztusa előtt nem is várható.

Forrás: AFP

A Sony kiszivárgott e-mailjei

A legutóbbi botrány a Sony kiszivárgott e-mailjei kapcsán keletkezett. December 9-én a hackerek kiszivárogtatták a két Sony vezető, Amy Pascal és Steve Mosko beérkezett leveleit. A Guardians of Peace nevezetű csoport vállalta a felelősséget, amiért nyilvánosságra hozta, hogy mit is gondol valójában a két vezető bizonyos celebekről és filmekről, amiket épp most készítenek. Angelina Joliet például “minimálisan tehetséges, elkényeztetett kölyök”-nek nevezték, de előkerültek még másolatok az Annie című családi vígjátékról és az októberben megjelent Harag filmről is, mielőtt még hivatalosan megjelentek volna. Egy összeesküvés-elmélet szerint ez egy megtorlás volt a The Interview című film története miatt, amely az észak-koreai vezető, Kim Jong-Un meggyilkolásáról szól.

Forrás: AFP

Kiszivárgott meztelen fotók

A meztelen celebfotók kiszivárgása mögött álló hackereket még mindig nem sikerült beazonosítani. Több száz celeb magánéletét megsérthették, amikor feltörték az iCloudot és meztelen fotók kerültek elő mindenkiről Jennifer Lawrence-től kezdve Kate Uptonig. Talán Jennifer Lawrence járt a legrosszabbul a legtöbb nyilvánosságra hozott meztelen fotóval. A Vanity Fairrel készült interjújában elmondta, hogy a történtek semmiben sem különböznek egy szexuális bűncselekménytől. Ezzel sokan egyet is értettek, de néhányan azt mondták, hogy ha az emberek nem akarják, hogy mindenki lássa a meztelen képeiket, akkor talán nem kéne őket az első helyre tenniük a galériában. A kiszivárogtatott fotók miatt pedig ebben az évben Jennifer Lawrence lett a legkeresettebb személy a Google-ban.

Forrás: AFP

Robin Williams és Philip Seymour Hoffman halála

Sajnos minden évben hunynak el hírességek, de Philip Seymour Hoffman februári és Robin Williams októberi halála különösen rosszul érintette a rajongókat. Hoffman kábítószer-túladagolás következtében vesztette életét a lakásában, Williams pedig hosszas depresszióval küszködés után lett öngyilkos. Mindkét színész nagy tiszteletnek örvendett, a rajongók a közösségi médián keresztül fejezték ki részvétüket a családtagoknak, barátoknak és próbáltak arra emlékezni, mit is adtak a színészek a világnak.

Újabb repülőgépnek veszett nyoma - 162 utassal a fedélzetén tűnt elhttp://www.life.hu/news/20141228-155-utasaval-egyutt-veszett-nyoma-az-airbus-repulogepnek.htmlSzombatról vasárnapra virradó éjjel 162 utassal a fedélzetén eltűnt egy Surabayából Szingapúrba tartó repülőgép.News--Haldokló lánynak küldött megható videóüzenetet Robin Williamshttp://www.life.hu/news/20140818-robin-williams-elhunyt-szinesz-egy-haldoklo-rakbeteg-lanynak-kuldott-videouzenetet.htmlRobin Williams egy rákbeteg új-zélandi lánynak küldött megható videóüzenetet, amelyet halála előtt nem sokkal rögzíthetett webkamerájával.News--Jennifer Lawrence kaszálta idén a legtöbb pénzt Hollywoodnakhttp://www.life.hu/news/20141227-jennifer-lawrence-kaszalta-iden-a-legtobb-penzt-hollywoodnak-a-forbes-szerint.htmlJennifer Lawrence igazán tartalmas évet tudhat magáénak. Volt ebben Oscar-jelölés, ide sorolható a meztelen fotóinak nyilvánosségra jutása, valamint legalább két szakítás is. Mindenközben pedig ő kaszálta a legtöbb pénz Hollywoodnak. Nem semmi ez a csaj.News

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.