Szerettei hangját hallva sír Michael Schumacher

Forrás: AFP/Saeed Khan -
síbaleset kóma Forma-1 Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hivatalos források gyakorlatilag semmilyen részletet nem árulnak el a hétszeres F1-es bajnok állapotáról, olasz „nem hivatalos” sajtóértesülések ennél lényegesen többet mondanak. A formula.hu ezeket szedte össze. 

Továbbra is csak minimális információt adnak ki az immár több mint egy éve súlyos síbalesetet szenvedő Michael Schumacher állapotáról, ám az egyik vezető olasz autós lap, az Autosprint összegyűjtötte, mit lehet tudni Schumacher állapotáról. Állítják, információik megbízhatók, a melyek olyan személyektől származnak, akik mostanában találkoztak Schumacherrel, és tudják, hogy milyen állapotban van.

Forrás: AFP/Saeed Khan

A lap cikkében úgy összegzi, amit Schumacherről tudni lehet, hogy nagyon lassan, de javul az állapota. „A jó hír az, hogy nincs ágyhoz kötve. Amikor nem a fizikai terápia zajlik, hogy elkerüljék az izomsorvadást, egy széken ül a villája ablaka előtt, mely egyik oldalról a svájci Alpokra néz, a másikról pedig a Genfi-tóra.”

Az Autosprint értesülései szerint igazak azok a hírek, melyek szerint Schumacher felismeri családtagjait: „Michael szeme nyitva van, de gyakran a semmibe néz. Újabban képessé vált arra, hogy megismerje családtagjai arcát, de kommunikálni nem tud velük. Nem beszél, képtelen önállóan megmozdulni. A külső stimulusokra reagál ugyan, de csak szemmozgatással válaszol az ismerős hangokra.”

A Corriere della Sera vasárnapi számában pedig az jelent meg, hogy "néha könnyek folynak le Michael arcán. Sír, amikor meghallja a gyermekei vagy Corinna hangját. Ez mutatja meg, hogy vannak érzelmei, hogy az agya működik. Jelenleg csak úgy tud érzéseket kifejezni. De ez annak a jele, hogy él, hogy érti a dolgokat, még akkor is, ha most egy mozdulatlan test rabja”.

1 éve küzd a felépülésért Michael Schumacherhttp://www.life.hu/news/20141229-michael-schumacher-1-eve-szenvedett-eletveszelyes-serulest-sieles-kozben-a-francia-alpokban.htmlMichael Schumacher 2013. december 29-én, azaz pont 1 éve szenvedett életveszélyes sérülést síelés közben. A hétszeres Forma-1-világbajnok két agyműtét és hosszú kóma után most svájci otthonában gyógyul. Menedzsere szerint nem igaz, hogy javul az állapota és még hosszú út áll előtte...News--Kockáztatják a megítélésüket, de nem hosszabbítanak szerződést Schumacherrel a szponzoraihttp://www.life.hu/bulvar/20141212-michael-schumacher-szponzorai-nem-hosszabbitottak-meg-a-szerzodest-a-sportoloval.htmlMichael Schumacherről lassan egy évvel a síbalesete után sem tudni, milyen állapotban van vagy mennyire épül fel. Néhány napja vált világossá, hogy korábbi szponzorai - a Navyboot és Jet Set divatmárka - nem hosszabbítják meg vele a szerződésüket, kockáztatva ezzel akár azt is, hogy ez a lépés imidzsromboló lehet a számukra.TV + Bulvár--Sabine Kehm: Javult Schumacher állapotahttp://www.life.hu/drlife/20141123-michael-schumacher-allapota-javult-sabine-kehm-szovivo-szerint.htmlA körülményekhez képest javult Michael Schumacher állapota - nyilatkozta a Sabine Kehm a német RTL televíziónak adott interjújában.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.