Szörnyű! Embertelen körülmények között tartottak több tucat kutyát

Forrás: Thinkstock -
kutya embertelen körülmény Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Állatkínzó kutyaszaporítón ütött rajta lakossági bejelentés alapján a NÉBIH. A budapesti XVIII. kerületi családi házban tapasztalt szörnyű körülmények még a sokat látott szakembereket is elborzasztották. 

80 kutyát és 3 perzsa macskát találtak a házban, akik átmenetileg állatvédő szervezetekhez kerültek. Feltehetőleg évek óta szaporította az állatokat a tulajdonos.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A kistestű kutyák (chivava-k, bolognese-k, kopaszkutyák, beagle-k, angol bulldogok) elhanyagoltan, piszokban, bűzben, zsúfoltan éltek a házban. A pár hónapos állatokat sötét, fénytelen pincében tartották, a kutyák többsége csapzott, ápolatlan volt, oltási státuszuk ismeretlen és chippel sem rendelkeznek.

Az ingatlanon pár napos, és hetes almokat és friss hasi sebbel rendelkező szukát is találtak az ellenőrök. A padláson 3 perzsa macskát tartott a tulajdonos.

Minden állatot állatmentőknél helyeztek el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.