Közeledik az adóbevallás ideje – ne feledd 1%-ról te döntesz!

Forrás: Thinkstock -
kutya adóbevallás állatok kultúra százalék jótékonykodás Bátor Tábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik az adóbevallások leadásának határideje, amely az év legfontosabb időszakát jelenti az 1 százalékos támogatásra jogosult szervezeteknek, alapítványoknak. Most rajtad a sor, hogy beteg gyermekeken, állatokon segíts, vagy a kultúrát támogasd.

Az 1 százalékos piac működése és megítélése sokat változott az utóbbi években: egyre nagyobb a hangsúly az átláthatóságon, egyre profibb kampányokkal találkozhatnak az adófizetők. Ebben az időszakban érdemes figyelned a különböző alapítványok és szervezetek reklámkampányait, hogy kiválaszd te kit támogatnál.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Beteg gyermekek gyógyulása

A Bátor Tábor Alapítvány daganatos és krónikusan beteg gyermekek számára szervez élményterápiás táborokat. Ingyenes táboraiban 2001 óta már több mint 6500 daganatos és súlyosan beteg gyerek meríthetett erőt, hitet és önbizalmat a gyógyuláshoz. Bár az adományozás kultúrája itthon még gyerekcipőben jár az európai átlaghoz képest, a fejlődés tagadhatatlan. Ennek egyik legfőbb bizonyítéka a Bátor Tábor tavaly megjelent, széles összefogással megvalósuló Bátrak című kisfilmje, melyben a hazai filmes szakma számos ismert arca ingyen vett részt (többek közt Blaskó Péter, Elek Ferenc, Kis Bernadett színészek, illetve Paczolay Béla rendező is).

Kutyusok gazdára találása

A Vigyél Haza! Alapítvány hét éve dolgozik az Illatos úti Állategészségügyi Szolgálat telepén lévő gazdátlan kutyák gyógyításáért, örökbefogadási esélyeinek növeléséért, gazdához juttatásáért. Nincsenek fizetett munkatársaik, valamennyi adományt – melyet nagylelkű támogatóiktól kapnak – kizárólag a sérült és gazdátlan kutyák gyógyítására fordítják. A kuratórium tagjai és valamennyi önkéntes, munkájukat kizárólag elkötelezettségből, az állatok iránt érzett szeretetből ingyenesen, szabadidejükben végzik.

Kultúra

Európa-szerte egyedülálló kezdeményezés a független színházi társulatokat befogadó Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház, mely egy patinás, budai iskolaépületben fogja össze a független szcéna apraja-nagyját. A siker ellenére azonban a lassan hároméves Jurányi napi szinten a fennmaradásért küzd, így ők is szívesen fogadnak minden támogatást.

Kováts Adél lányával jótékonykodotthttp://www.life.hu/news/20150505-kovats-adel-szineszno-nagylanyaval-jotekonykodott-anyak-napjan.htmlKováts Adél számára a jótékonykodás magától értetődő. A színésznő szerencsés embernek tartja magát, hogy munkájával hozzájárulhat ahhoz, hogy másokon segítsen.News--Adrenalinnal ötvözött sétaút a meredek szikla szélénhttp://www.life.hu/news/20150505-uvegpadlobol-keszult-setaut-a-meredek-szikla-szelen-kinaban.htmlÜvegpadlóval készült el a Tianmen hegy oldalában végigfutó sétaút, amelyet csak azoknak ajánlanak, akiknek nincs tériszonyuk.News--Furcsa építmény – mintha meseországban járnálhttp://www.life.hu/news/20150505-furcsa-epitmeny-kinaban-kilenc-kicsi-szines-hazat-epitettek-egy-lepcsohaz-kore.htmlKilenc kicsi színes szoba, külön, mégis együtt, na, ez egy igazán nyakatekert házikó Kínában.News--Hegyi Barbara: „Zoránnal meg kellett tanulnunk sarokba szorítani az önzésünket"http://www.life.hu/news/20150508-hegyi-barbara-szineszno-zorannal-valo-kapcsolatarol-meselt.htmlKemény munka volt, mire Hegyi Barbara olyan biztos érzelmi hátországot teremtett magának, amilyen most van neki. A színésznő egy interjúban többek közt Zoránnal való kapcsolatáról is mesélt. News--Elárulta féltve őrzött titkát Morgan Freeman http://www.life.hu/news/20150508-morgan-freeman-rendszeresen-fuvezik.htmlMorgan Freeman elárulta, az egyetlen számára hatásosnak bizonyuló fájdalomcsillapító nem más, mint a fű. News--Szuper applikációt készítettek magyar fiatalokhttp://www.life.hu/news/20150507-tablebook-nevu-online-asztalfoglalo-alkalmazast-keszitettek-magyar-fiatalok.htmlA négy fiatalból álló csapat remek alkalmazást fejlesztett ki, ami nagyban megkönnyíti az étterembe készülők életét. Elkészült a Tablebook.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.