Gyász! Elhunyt a magyar sportoló és sportvezető

halál Magyar Röplabda Szövetség röplabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fájdalommal tudatjuk, hogy életének 78. évében elhunyt Kőrösiné Kátay Éva, korábbi kiváló röplabdázó és sportvezető - írja honlapján a Magyar Röplabda Szövetség.

Kőrösiné Kátay Éva 1937. február 4-én született Szentesen. 1957 és 1965 között a Bp. Építők röplabdázója volt, amellyel 1962-ben és 1963-ban bajnoki ezüstérmet, utóbbi esztendőben pedig Magyar Kupa bronzérmet szerzett.

Illusztráció. Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Sportolói pályafutása során 44-szer ölthette magára a magyar válogatott mezét, amellyel szerepelt az 1962-es világbajnokságon.

1965-ben fejezte be sportolói pályafutását, s ezt követően egészen 1984-ig a Bp. Építők, majd az Építők SC röplabdaszakosztályának vezetője volt. 1984 után a Csepeli Duna SK, a Dunavarsányi Petőfi és a Kőbánya Közért röplabda-szakosztályának technikai vezetőjeként is dolgozott.

Férje, Kőrösi Árpád, egykori röplabdaedző volt. Kőrösiné Kátay Éva temetése Győrben lesz - tájékoztatot a Szövetség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.