Újabb tornádó pusztított az Egyesült Államokban, többen meghaltak

Forrás: MTI/AP/The Press Register/Troy Catchings -
USA időjárás tornádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  A déli Texas államban helyi idő szerint szombat délután: a forgószél nyolc ember életét oltotta ki, több tucat lakóházat döntött romba vagy rongált meg. A helyi média híradásai szerint a tornádó Dallasban, illetve Farmersville és Garland városokban, valamint Collin megyében okozott károkat. Nem kizárt, hogy emberek vannak az összedőlt épületek romjai alatt.

A tornádó miatt egy órán át állt a forgalom a Dallas-Fort Wirth nemzetközi repülőtéren, amely az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb légikikötője. A korábbi híradások szerint az Egyesült Államok délkeleti részén Mississippi, Tennessee és Arkansas államban tomboló tornádók halálos áldozatainak a száma elérte a 18-at, és körülbelül hatvanan megsérültek. A meteorológiai szolgálat egy tucatnyi térségbeli szövetségi államra vonatkozóan adott ki riasztást tornádók keletkezésének veszélye miatt.
Az Egyesült Államok déli szövetségi államaiban szerda óta tombol ítéletidő, az infrastruktúrában keletkezett károk miatt a szentestét több ezren áram nélkül töltötték. A sérültek számáról nincsenek pontos adatok, de többtucatnyian lehetnek.

Forrás: MTI/AP/The Press Register/Troy Catchings


Az előrejelzések szerint a hétvégén folytatódik az ítéletidő az Egyesült Államok középső részén, a Sziklás-hegységben. Az ország déli részein - elsősorban Texasban, Oklahomában, Új-Mexikóban, Missouriben és Kansasban - pedig nagy viharok várhatóak, jelentős hóeséssel, jégesővel és helyenként áradásokkal kell számolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.