Kétéves gyerek fulladt meg a görög partoknál: Egy hajótörés után találták meg a holttestét

Forrás: Thinkstock -
halál Görögország migráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétéves gyermeket találtak vízbe fúlva az Égei-tengeren a görög hatóságok szombaton. Vélhetően ő a migránsválság első áldozata, aki idén életét vesztette az Európai Unió határánál.

A görög parti őrség közlése szerint a gyermeket egy hajótörést követően találták meg a török partok közelében fekvő Agathoniszi szigeténél, ahová halászok riasztották a hatóságokat.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A migránsokat szállító, elsüllyedt bárkából 39 embert élve mentettek ki, őket Számosz szigetére szállították.

Közülük tíz embert kórházban kezelnek kihűlés miatt.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint tavaly - december 29-ig bezárólag - 847 819 illegális bevándorló érkezett tengeri úton Törökországból Görögországba. Az utóbbi időben naponta legalább 3 ezren érnek partot az európai uniós ország területén a görög kormány közlése szerint. Az Égei-tengeren 2015-ben több mint 700 ember vesztette életét a viszonylag rövid, de veszélyes vízi utakon Törökország és Görögország között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.