Parkoló autóban szült egy nő Maglódon

Forrás: Thinkstock -
Maglód szülés autó parkoló kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Maglód belterületén, egy félreállni kényszerülő személyautóban vezettek le szülést csütörtökön a mentők, miután már nem volt idő arra, hogy a kismamát áttegyék a mentőautóba - tájékoztatott az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és PR-igazgatója.

Győrfi Pál közlése szerint a vajúdó nőt személyautóval akarták kórházba vinni, de útközben kiderült, hogy a szülés gyorsabban halad a tervezettnél, így már nem érnek oda időben. Maglód belterületén félre kellett állniuk, az időközben riasztott mentőautó személyzete a kismamát már a hátsó ülésen fekve találta.

Forrás: Thinkstock

"A mentők jobb híján a személykocsi ülésén vezették le a szülést; segítségükkel az anya pár perc alatt egészséges kisfiúnak adott életet. Az esetkocsi az újszülött és a kismama ellátásában segített, míg egy koraszülöttmentő kórházba vitte a kicsit és édesanyját" - tette hozzá Győrfi Pál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.