Százak kísérték el utolsó útjára Umberto Ecót

Umberto Eco temetés író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Végső búcsút vettek a 84 évesen elhunyt Umberto Eco olasz író-filozófustól. A temetésen százak, köztük miniszterek és vezető értelmiségiek jelentek meg.

A búcsúztatást a pénteken elhunyt író otthonától nem messze fekvő Sforza-kastély udvarán tartották Milánóban.

A szertartást élőben közvetítette a RAI olasz köztévé.

A temetésen barátok, rokonok és magas rangú tisztségviselők rövid beszédekkel emlékeztek meg az íróról, miközben az Eco-család életét végigkísérő kedvenc zeneműve, Arcangelo Corelli La Follia című szonátája szólt.

A búcsúztatás után az írót szűk családi körben elhamvasztották.

Umberto Eco Forrás: AFP/Francois Guillot

Giuliano Pisapia milánói főpolgármester a szemiotikaprofesszor "kulturális és civil bátorságát" emelte ki. A vezető értelmiségek között jelen volt a búcsúztatáson Roberto Benigni rendező és forgatókönyvíró, Oscar-díjas színész.

A szertartásról készült videót a Reuters is nyilvánosságra hozott, itt nézheted meg!

Erzsébet királynő meglátogatta a róla elnevezett földalattithttp://www.life.hu/news/20160224-erzsebet-kiralyno-a-rola-elnevezett-uj-vasutvonal-epitkezesere-latogatott-el.htmlA királynőnek abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy London új, földalatti vasútvonalát róla nevezték el. Kedden ő maga is szemügyre vette az egyik alagutat. News--Kiderült, kik a legcsinosabb magyar államtitkárok – Íme, a lista!http://www.life.hu/news/20160218-kiderult-kik-a-legcsinosabb-magyar-allamtitkarok.htmlNyolc erőskezű, több nyelven beszélő államtitkár közül szavazták meg a Life.hu olvasói a legcsinosabbakat. Íme, az összesített lista az első három helyezettről. NewsOrigo2 éven át ültette az illatos virágot a férfi, hogy felvidítsa vak feleségéthttp://www.life.hu/news/20160223-mr-kuroki-2-eve-at-ultette-az-illatos-viragot-a-kertben-hogy-felviditsa-vak-feleseget.htmlMrs. Kuroki néhány évvel ezelőtt veszítette el látását cukorbetegsége szövődménye miatt. A Japánban élő asszony depressziós lett, férje, Mr. Kuroki azonban nem hagyta, hogy teljesen elveszítse a nőt, akit annak idején megismert. NewsOrigoMeghalt Keönch Boldizsár énekművészhttp://www.life.hu/news/20160223-meghalt-keonch-boldizsar-enekmuvesz-nyugalmazott-docens-hangkepzo-tanar.htmlÉletének 78. életévében elhunyt Keönch Boldizsár, a Zeneakadémia nyugalmazott docense, a Magyar Rádió Énekkarának hangképző tanára, illetve a Vienna Konservatorium énektanára. NewsOrigoNézd meg a Gyöngyösi Állatkert cuki oroszlánkölykeit http://www.life.hu/news/20160223-ket-nosteny-es-egy-him-oroszlankolyok-szuletett-az-allatkertben-cuki-foto.htmlÉdes fotók kerültek nyilvánosságra a magyar nagymacska-állomány apróságairól. A két nőstény és egy hím láttán teljesen elolvadtunk. Hát nem édesek? News--Meghalt az Indana Jones-filmek operatőre, Douglas Slocombehttp://www.life.hu/news/20160223-douglas-slocombe-az-indana-jones-filmek-operatore-103-eves-koraban-meghalt.htmlA brit operatőr, Douglas Slocombe, aki Steven Spielberggel együtt forgatta az Indiana Jones-trilógiát, hétfőn hunyt el. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.