400 milliós vagyont hagyott hátra Czeizel Endre

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
örökség vagyon Czeizel Endre
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhunyt genetikus otthonában értékbecslők és ügyvédek jártak, hogy pontosan felmérjék az ingóságok és ingatlanok értékét. Kiderült, hogy több százmilliós vagyont hagyott örökül a tudós.

Czeizel Endre volt szeretője értékbecslőkhöz fordult, mivel attól tartott, hogy a család elhallgat előle valamit az örökség tárgyát képező vagyonból. A tavaly elhunyt genetikus két ingatlanját ellepték a szakértők, valamint a szerető otthonát is megvizsgálják - írja a Blikk.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A lap információi szerint Dóra lakásának felmérését is elrendelte a közjegyző, amire azért van szükség, mert Czeizel amolyan kétlaki életet élt. A szerető nem jelent meg a hivatalos eljáráson, aminek a család kifejezetten örült.

“A hölgy nem jelent meg a hivatalos eljárásnál, aminek mi örültünk is, ebbe a házba ugyanis még nem lépett be tudomásunk szerint, és azt szeretnénk, ha ez így is maradna” - mondta a lapnak a genetikus egyik hozzátartozója.

Fotó: Bielik István - Origo

Komoly műkincseket vettek leltárba az értékbecslők: különböző szobrokat, festményeket, szőnyegeket és még ékszereket is. A lap információi szerint ezek értéke körülbelül 70-100 millió forint is lehet, ehhez adódik hozzá a két ingatlan összértéke, ami 300 millióra tehető. A szerető minimum 100 millió forintot igényelne. A család viszont természetesen hallani sem akar erről. A vagyon nagy része ugyanis a családi cég tulajdonában van, amelynek irányításából a tudós az utolsó időben szinte teljesen kivonta magát. A tulajdonosok pedig döntő százalékban idősebb gyermekei lettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.