Lekéste a vonatot, egy hajléktalan vette pártfogásába

Forrás: Facebook / Nicole Sedgebeer -
vasútállomás hajléktalan vonat brit
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban egy megható történet látott napvilágot: egy hajléktalan férfi segített annak a brit nőnek, aki egy alkoholmámoros éjszakán lekéste az utolsó vonatot, és nem volt hová mennie.

A 21 éves Nicole Sedgebeer a barátaival bulizott Londonban, de lekéste az utolsó vonatot hazafelé. ezzel még nem is lett volna gond, ám a következő járat csak reggel indult. Az állomást lezárták, és a rémült és kissé részeg lánynak ötlete sem volt arra, hogy hova is mehetne.

Ekkor jelent meg Mark, a hajléktalan férfi, aki elvitte egy egész éjszaka nyitvatartó kávéházba.

A férfi otthagyta, de hajnali ötkör visszament a lányért, majd elkísérte az állomásra.

Ez Mark életének első szelfije Forrás: Facebook / Nicole Sedgebeer

"Remélem, hogy ez a történet más megvilágításba helyezi a hajléktalan embereket. Tegnap éjjel lekéstem az utolsó vonatot és amikor megérkeztem az eustoni állomásra, az állomásépület zárva volt. Már kezdtem volna sírni (részeg voltam), de ezután találkoztam egy hajléktalan jóbaráttal, Markkal. Azt mondta, elvisz egy kávéházba, mert veszélyes lenne egyedül maradnom. Megivott velem egy kávét, kicsit beszélgettünk, aztán elment a hálózsákjáért, de megígérte, hogy ötre visszaér, és visszakísér az állomásra. Elmúlt öt óra, de sehol sem volt. Amikor befordultam a sarkon, láttam, hogy az én hajléktalan barátom rohan felém. Nemcsak hogy visszajött értem, még buszra is kellett szállnia, hogy ideérjen. Ez az ember, akinek valószínűleg a szemébe sem néztem volna, amikor aprót kér tőlem, teljesen átírta a rosszízű kaland forgatókönyvét: felnyitotta a szememet. Mark, különleges ember vagy, soha az életben nem fogok többé lenézni egyetlen hajléktalant sem. Ez Mark életének első szelfije!"

Miután Nicole története felkerült az internetre, a posztját több, mint 12 ezren megosztották. A lány adománygyűjtést is szervez Mark és a hozzá hasonló hajléktalanok részére: Ezer fontot szeretne összegyűjteni, és az első tizenkét órában össze is jött több mint hétszáz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.