A világ legidősebb cicája már 121 éve a kutyák agyára megy

legöregebb cica macska
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bemutatjuk Corduroy-t, a világ legöregebb élő macskáját, aki nagyjából olyan, mint egy kedves kis öregúr a maga 26 évével, ami macskaévekben számolva 121. Ezért is érthető, hogy a méltán híres cica bekerült a Guiness-rekordok könyvébe.

Corduroy nyugdíjas létére nagyon fitt, ráadásul a kanapé helyett, ideje nagyrészét a szabadban tölti. Didedetikusa is van, a gazdája személyében, aki

csak tápláló, ugyanakkor alacsony fehérjetartalmú ételeket tesz a cica elé.

A világ legidősebb cicája már 121 éve a kutyák agyára megy Forrás: Instagram/oldestlivingcat

A kis kedvenc reggelente 5 körül ébreszti gazdáját, majd a teraszon élvezi a napsütést. Bár már nem annyira fürge, mint régen,

de az asztalra fel- és leugrás gond nélkül megy neki.

Forrás: Instagram/oldestlivingcat

Corduroyt egyébként egy oregoni menhelyről adoptálták, a gazdája Reed Okura ekkor még csak 7 éves volt, ma pedig már 33 is elmúlt - írja a Brightside.

Corduroy és gazdija, Reed Forrás: Instagram/oldestlivingcat

Hosszú életű cicák

A Guinness Rekordok Könyve szerint a legöregebb ismert macska 34 éves volt. A hazai macskák közül pedig a regisztrált legidősebb 21 esztendőt élt meg. Egyes nem hivatalos beszámolók 37 és 43 éves kort megért példányokról is említést tesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.