Előadás közben halt meg a rekorder nagybőgős

Forrás: www.atlantasymphony.org -
nagybőgő Guinness-rekord Atlanta szimfonikus zenekar zenekar zenész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Atlantai Szimfonikus Zenekar 87 éves nagybőgőse, Jane Little előadás közben, a színpadon hunyt el. Ő volt az ugyanabban a zenekarban a leghosszabb ideje játszó muzsikus Guinness-rekorder.

Jane Little a There's No Business Like Show Business című műsor közben esett össze vasárnap. Rövid időre sikerült újraéleszteni, de nem sokkal később meghalt egy atlantai kórházban - írja az MTI.

Forrás: www.atlantasymphony.org

A nagybőgős 16 évesen kezdett muzsikálni a társulat elődjénél, az Atlantai Ifjúsági Szimfonikus Zenekarnál. Február 4-i fellépésével kereken 71 év telt el a zenekarral és annak elődjével adott első koncertje óta - ezt ismerte el világrekordként a Guinness.

Jane Little két éven át tanult zenélni basszushangszereken, mielőtt belépett a zenekarba. Sikere egy olyan területen, amely hagyományosan a férfiak birodalmának számít, inspirálóan hatott másokra is - jelentette ki Jennifer Bariament, a zenekar igazgatója.

Nekrológjában a társulat szerencsésnek mondta magát, hogy 71 éven át tagjai sorában tudhatta a "szenvedélyes, életvidám, szellemes és hihetetlenül tehetséges" zenészt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.