Így lőtték le a nizzai merénylőt! VIDEÓ

ISIS terrortámadás Nizza merénylő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mohamed Lahouaiej Bouhlelnek hívják azt a 31 éves, tunéziai származású férfit, aki elkövette a nizzai gázolásos merényletet – jelentette honlapján pénteken a Nice-Matin nevű helyi napilap hivatalos forrásokra hivatkozva.

Francia kommandósok szállták meg a sétányt a terrortámadást követően, hogy kiiktassák a merénylőt, aki még mindig a teherautóban tartózkodott. Megközelítették a vezetőfülkét, és több lövést leadva, tűzharcban oltották ki az ámokfutó életét, aki csütörtök este Nizzában teherautóval hajtott a tűzijátékot néző tömegbe.

A gépkocsi szélvédőjére mintegy 30 lövést adtak le a hatóság emberei.

A terrorista lelövéséről felvételek is készültek, melyet mi is megmutatunk:

A merénylő nem volt ismeretlen a hatóságok előtt

Bouhlel 1985-ben született Tunéziában, ám francia-tunéz kettős állampolgárként tartották nyilván. A hivatásos sofőrként dolgozó Bouhlel erőszakos cselekmények miatt már ismerős volt a francia hatóságok előtt, de radikalizálódásra utaló jeleket előzőleg nem véltek felfedezni tetteiben.

A férfi két nappal a merénylet előtt bérelte ki a támadáshoz használt kamiont egy Nizzához közel álló településen. A Nice Martin nevű francia lap szerint ez arra utalhat, hogy tervét előre megfontolt szándékkal követte el. A nyomyozók mindent megtesznek annak érdekében, hogy felleljék a merénylő esetleges bűntársait. A férfi hozzátartozóinak rendőrségi kihallgatása jelenleg is zajlik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.