Pesti hotelekben szálltak meg a párizsi merényletek résztvevői

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
Salah Abdeslam Budapest párizsi merénylet szálloda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Budapesten szálltak meg a párizsi merényletek résztvevői, amelyekben közel 150 ember vesztette életét. Salah Abdeslam, a szervező a Keleti pályaudvaron várakozó migránsok közül is választott maga mellé embereket.

Zugló egyik elhagyatott részén van a két szálloda közül az egyik, amelyben a párizsi merénylők szálltak meg. A ma már Hotel Central King néven működő szállodába három terrorista jelentkezett be, hamis szír útlevelekkel - írja az Origo.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az okmányokat Jamal Salah, Fooad Moosa és Husein Alkhlf névre állították ki. A három férfi összesen hét napot töltött a hotelben.

A hamis útlevelek

A másik szálloda, amelyben szintén szobát vehettek ki a merénylők, a város központjában, a Rákóczi úton van. A tulajdonos azonban nem tudott nyilatkozni arról, hogy valóban merénylők laktak-e az épületben, ugyanis ez nem szállodaként üzemel. Egy hatszobás lakás szobáit adja ki. Akár egy szobát, akár egy apartmant, és mivel egyéb szálláshelyként üzemelnek, nem kért, és nem is kérhet iratokat a bérbeadáshoz.

Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A támadások egyik főszervezője, az azóta elfogott Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a párizsi mészárlás előtt. Ő és három társa is Magyarországon vehettek ki szobát az említett hotelekben. Feltehetően Salah Abdeslam a Keleti pályaudvaron várakozó migránsok közül is választott ki embereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.