gyerekgyilkos ceglédi asszony Cegléd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság csütörtök délután azt a nőt, aki vasárnap reggel ceglédi lakásán olyan súlyosan megverte másfél éves kisfiát, hogy már nem lehetett megmenteni a gyerek életét.

Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyelőre egy hónapra elrendelt előzetes nem jogerős, mert a nő, illetve a védője is fellebbezett.

Sírt a gyerekgyilkos anya Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A szóvivő a nyomozás jelenlegi állása alapján elmondta: a 31 éves nő élettárásával két kisgyereket nevel, a harmadikat most várják (a nő hét hónapos terhes). A családfő elvesztette a munkáját, így alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges és türelmetlen volt a gyerekeikkel is.

Azt mondta, túl sokáig sírt a gyerek, és nem lehetett elhallgattatni Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Október 30-án reggel a pár másfél éves kisfia hosszasan sírt, kiabált, az anyja pedig nem tudta őt lecsitítani. A nő ezért az egyre hangosabban síró gyereket többször felemelte, és nagy erővel a földhöz csapta. A kisfiú a fejét ért sérülések következtében meghalt. Bár a nő mentőt hívott, és a helyszínre érkező mentősök azonnal megkezdték a kisgyerek újraélesztését, gyors és szakszerű munkájuk nem járt sikerrel.

Előzetes letartóztatásba került a ceglédi asszony Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Az asszony ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés miatt indult eljárás. A nyomozási bíró az ügyészségi előterjesztéssel egyetértésben a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlya, illetve a szökés, elrejtőzés veszélye miatt döntött az előzetes letartóztatás mellett – mondta Gyugyi Csilla. Hozzátette, a nő lényegében beismerte tettét, ám a történtek részleteiben sok az ellentmondás, azokat a nyomozás során kell tisztázni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.