7 hónapos kislányát rázta halálra Fertőendréden egy anya

Forrás: Thinkstock -
halál anya gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Héthónapos kislányát halálra rázta egy magyar anya, aki gyakran ivott alkoholt és szedett nyugtatókat. Idegesítette a gyermek sírása, ezért végzett vele.

A héthónapos kislány sírt, ez idegesítette az anyát, aki ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség minősített emberölés miatt nyújtott be vádiratot. 2016 nyarán egy Sopronhoz közeli településen, Fertőendréden bántalmazta halálosan a kislányt. Az akkor 28 éves nő évekig Svájcban élt, 2008-ban született első gyermekét nem is ő, hanem a testvére gondozta. A második gyermek születése után költözött vissza Magyarországra, de nem volt hol élnie.

Halálra rázta gyermekét az anya - Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Mivel az egzisztenciája nem volt biztosított, egy frissen megismert férfihoz költözött gyermekével együtt. Gyakran ivott, nyugtatókat és antidepresszánsokat is szedett az anya, aki a gyógyszereket egy ismerősétől szerezte be. A szörnyűség elkövetésének napján, 2016. október 8-án az antidepresszáns napi ajánlott adagjának a nyolcszorosát vette be. A halálos bántalmazás napján a kislány sírdogált, amit az anya nem bírt elviselni.

A vádlott legalább háromszor megütötte a gyermek fejét, majd nagy erővel hosszan rázta, amitől a baba szinte azonnal meghalt.

Az anya ezután letette a gyermek testét a földre, rendet rakott a szobában, így talált rá a nő élettársa. Azonnal segítséget hívott, de már késő volt. A kisbaba halálának oka kiterjedt agyzúzódás volt. Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A bűncselekmény 10 évtől 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő - tájékoztatta a kisalfold.hu-t dr. Takács Péter főügyész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.