Csillámporral állított csapdát egy hajléktalan férfi, elkapták a tolvajt

Forrás: Thinkstock -
tolvaj csillámpor hajléktalan csapda lopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy hajléktalan szállón élő férfi csillámporral állított csapdát annak érdekében, hogy ha valaki meglovasítja pénzét, azonnal lebukjon a tolvaj. Terve sikerrel járt, ugyanis egy 500 forintos bankjegyet emeltek el éjjeliszekrényéből, de a tolvaj így megkerült. 

Negyven éve a volt Szovjetunió területén született az a férfi, aki Gyöngyösön, egy hajléktalan szállón lakott, ahol idén májusban közös szobába került egy másik férfivel, aki a készpénzét rendszerint az ágya melletti éjjeli szekrényben tárolta.

A frissen beköltözött férfitől a szállón korábban már loptak el pénzt, ezért úgy döntött, hogy – a hatósági csapdaállításnál használt módszert alkalmazva – megjelöli a fiókban tartott bankjegyeit, melyeket ennek csillámporral szórt be azért, hogy azok nyomot hagyjanak majd az esetleges tolvaj ruházatán. Ebbe a csapdába sétált bele a vádlott, ugyanis június elején meglovasította a sértett 500 forintját. A férfi értesítette a rendőrséget, akik megtalálták a vádlott lábán lévő zoknijában a pénzt, majd visszaadták az ötletes férfinek.

Csillámporral buktatta le a tolvajt a hajléktalan férfi Forrás: Thinkstock

A Gyöngyösi Járási Ügyészség szabálysértési értékre a lakáshoz hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére elkövetett lopás vétségével vádolja az elkövetőt.

A Gyöngyösi Járási Ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság az egyszerű jogi megítélésű ügyben tárgyalás nélkül, büntetővégzésben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki a korábban lopás miatt már közérdekű munkára ítélt, tetten ért tolvajjal szemben. Élve az új törvény adta lehetőségekkel, a vádhatóság – egy esetleges előkészítő ülés megtartásának esetére – a vádiratában a büntetés konkrét mértékére, és arra is indítványt tett, hogy a bíróság rendelje el a vádlottól lefoglalt, csillámporos fél pár zokni megsemmisítését - írta az Ügyészség.hu.

Abnormálisan meleg lesz az idő a következő négy évbenhttp://www.life.hu/news/20180816-abnormalisan-meleg-lesz-az-ido-a-kovetkezo-negy-evben-kutatas.htmlKutatók szerint abnormálisan meleg lesz a következő négy évben. News--Félájult nőt lakoltattak ki a 11. kerületből: videóhttp://www.life.hu/news/20180816-felajult-not-lakoltattak-ki-a-11-keruletbol.htmlSzerdán egy félájult nőt és családját lakoltatták ki a 11. kerületben. Az esetről videófelvétel is készült. NewsOrigoKülönös szőrös lényt mosott partra a víz Oroszországbanhttp://www.life.hu/news/20180816-kulonos-szoros-lenyt-mosott-partra-a-viz-oroszorszagban.htmlA Kamcsatka-félszigetnél mosott partra a víz egy különös lényt, melyről a helyiek nem tudták megállíptani, hogy micsoda. Szemét sem találták meg, az állat nagy szőre miatt arra tippeltek, hogy talán egy mamut olvadhatott ki a nyári időszakban. News--Meztelenre vetkőzött egy nő a Blaha Lujza térenhttp://www.life.hu/news/20180816-meztelenre-vetkozott-egy-no-a-blaha-lujza-teren.htmlA nyári kánikulában vetkőzött teljesen pucérra egy nő a budapesti Balha Lujza téren. Ezután a járókelőkkel próbált kapcsolatot létesíteni. NewsÍgy alakul a csütörtök időjárásahttp://www.life.hu/news/20180816-tobb-eso-kevesebb-napsutes-varhato-idojaras.htmlBátran húzz nyári ruhát, de esernyőt sem árt a táskádba tenni. NewsOrigoLezárták a ferihegyi repülőtér 2B terminálját és környékéthttp://www.life.hu/news/20180815-lezartak-a-ferihegyi-repuloter-2b-terminaljat-es-kornyeket.htmlLezárta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B terminálját és annak környékét hatósági vizsgálat miatt a katasztrófavédelem - közölte az MTI-vel a Budapest Airport szerda este. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.