Mulasztás miatt nem ért oda időben a mentő a sérülthöz

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
mulasztás Országos Mentőszolgálat mentők OMSZ felfüggesztés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nyugati pályaudvarnál lett rosszul kedden egy 17 éves fiatal. A mentők a beszámoló szerint 30 perc alatt értek a helyszínre. Győrfi Pál bejelentette: mulasztás miatt történt az eset. 

A Nyugati téri metróaluljárónál lett rosszul egy 17 éves fiatalember kedden – írja a Blikk. A járókelők összefogással küzdöttek az életéért, a mentők a beszámolók szerint csak 30 perc múlva értek a helyszínre.

Az első vizsgálatok alapján emberi mulasztás miatt érkezett későn az ellátás ahhoz a fiatalemberhez, aki a Nyugati-pályaudvarnál lett rosszul kedden – mondta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kommunikációs vezetője pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az MTI szerint Győrfi Pál emlékeztetett: kedden bejelentés érkezett a mentőszolgálathoz, hogy egy fiatalember rosszul lett. Később újabb hívást kaptak, miszerint a férfi állapota javult. Ezután ismét bejelentést kaptak a mentők arról, hogy az érintett újra rosszul van.

"A mentőszolgálat ezután elsősegélynyújtókat irányított a beteghez, hogy megkezdjék az újraélesztést a mentő kiérkezéséig" – mondta.

Az Országos Mentőszolgálatnál két munkatársat felmentettek a munkavégzés alól Fotó: Szabó Gábor - Origo

"A mentő a beteget a szükséges beavatkozások után kritikus állapotban vitte kórházba" – tette hozzá Győrfi Pál.

A szóvivő közölte, hogy az Országos Mentőszolgálat főigazgatója már kedden minden részletre kiterjedő vizsgálatot rendelt el. Az első vizsgálat szerint a riasztás pillanatában volt olyan szabad mentőautó, amely a beteget gyorsabban elérhette volna, mint a helyszínre irányított egység, mégsem riasztották.

A hanganyagok és a számítógépes adatok elemzése alapján a mentésirányító és a mentésvezető hibázott, ezért őket a belső vizsgálat lezárulásáig az OMSZ főigazgatója felmentette a munkavégzés alól. Az OMSZ megteszi a szükséges lépéseket, hogy hasonló mentésirányítói hiba ne fordulhasson elő – mondta Győrfi Pál.

A szóvivő nem közölte, hogy kedd óta változott-e a fiatalember állapota, kérdezni pedig nem lehetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.