Szabó István lottónyertes életét megmérgezte a hatalmas vagyon

Forrás: Shutterstock -
Szabó István nyeremény lottó pénz rendszerváltás vagyon alkoholizmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többször megjárta a börtönt, és alkoholista lett Szabó István, aki 60 évvel ezelőtt nyerte meg az 1 millió 240 ezer forintos lottónyereményt. Az akkor hatalmas vagyonnak számító összeget az utolsó forintig eltapsolta. 

Átoknak és méregnek tartja a lottónyereményét Szabó István, az a mórahalmi férfi, aki 60 évvel ezelőtt nyerte meg az 1 millió 240 ezer forintos fődíjat. Az akkor hatalmas vagyonnak számító pénzzel nem tudott bánni, alkoholista lett, és a börtönt is megjárta. Történetét a Délmagyarországnak mesélte el.

Épp akkor töltötte be 18. életévét, izgatott volt, az első dolog, amit vett, egy Pannónia motor volt. "A pénz sorsa az lett, hogy apródonként, három-négy-öt kötegenként kihordtam a takarékból, és a ruhásszekrényemben egy kalap alatt tartottam. Amikor napokra eltűntem, és a Rigolettóban kötöttem ki Budapesten, édesanyám mindig arról tudta, hogy körülbelül hány napig leszek távol, hogy hány köteg hiányzik a kalap alól. Volt olyan is, hogy jól leittam magam, és kizsebeltek. Amíg kimentem a vécére, a kabátot ostoba módon otthagytam a széken. Nagy könyörgésre egy kalauznő fölvett az éjszakai vonatra, így kerültem haza borostásan, éhesen, szomjasan, még jó, hogy itthon, a kalap alatt volt még lóvé" – mesélte Szabó István, aki saját bevallása szerint 32 éven át pusztította saját magát, alkoholista lett.

Szabó István elitta lottónyereményét Forrás: Shutterstock

1962-ben motorral karambolozott, 6 hónap felfüggesztettet kapott, a jogosítványát 3 évre bevonták. Ez nem tartott sokáig, jó kapcsolatai voltak, és pénzzel hamar visszaszerezte. "Nem kis pénzeket fizettem ki nekik. Szentesre is jártam szórakozni, ott négyszer vették el a jogosítványomat. Micsoda pénzbe került visszaszerezni! A helyi rendőrök ismertek, fizettem nekik. A szegediek fogtak meg ittas vezetés miatt, amiért két hónapot kaptam. Hét hónapra ítéltek a korábbi felfüggesztettel összevonva. Ekkor léptem át először a Csillag börtön kapuját, de példás magaviseletem miatt a büntetés egyharmadának letöltése után szabadultam" – folytatta elképesztő élettörténetét a mórahalmi férfi, akit a településen csak a "lottós kis Szabóként" ismernek.

"Az első szabadulásomat követte még tizenkettő, mind vagyon elleni bűncselekmény volt: loptam, csaltam, sikkasztottam. 24 év, 4 hónap, 20 napot töltöttem börtönben, a legszebb éveimet töltöttem rácsok mögött. A rendszerváltással engedélyezték, hogy lelkészek járjanak a börtönbe. Megtértem" – fogalmazott a férfi, aki nem tartja áldásnak a nyereményt.

"Számomra átok volt a lottónyeremény. A sok pénz is, amiért nem dolgoztunk meg, lehet méreg, akárcsak az alkohol" – fejezte be történetét Szabó István.

Dokumentumfilm készült lengyel pedofil papokrólhttp://www.life.hu/news/20190513-dokumentumfilm-keszult-lengyel-pedofil-papokrol.htmlNagy érzelmi vihart okozott Lengyelországban a napokban megjelent Ne mondd el senkinek című film, amely a papok pedofil ügyeit mutatja be. NewsOrigoIdőjárás: figyelmeztetést adtak ki több megyére az ítéletidő miatthttp://www.life.hu/news/20190513-idojaras-figyelmeztetest-adtak-ki-tobb-megyere-az-iteletido-miatt.htmlAz ország több megyéjében számíthank ítéletidőre az ott élők. Az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére adott ki elsőfokú és másodfokú figyelmeztetést. Somogy és Zala megyékben pedig fákat csavart ki az erős szél. News--Időjárás: rekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyárhttp://www.life.hu/news/20190513-idojaras-rekkeno-hoseg-nelkul-mulhat-el-az-idei-nyar.htmlRekkenő hőség nélkül múlhat el az idei nyár – legalábbis ez derül ki az időjósok előrejelzéséből. NewsOrigoMegható bejegyzéssel emlékeztek meg a szülők Madeleine McCann 16. születésnapjárólhttp://www.life.hu/news/20190513-meghato-bejegyzessel-emlekeztek-meg-a-szulok-madeleine-mccann-16-szuletesnapjarol.htmlMadeleine McCann 16. születésnapja alkalmából a szülők egy megható bejegyzéssel köszöntötték eltűnt lányukat. News--Zacher Gábor zárhatja le a kokaintúladagolásos ügyet: őt rendelték ki szakértőnekhttp://www.life.hu/news/20190513-zacher-gabor-zarhatja-le-a-kokaintuladagolasos-ugyet-ot-rendeltek-ki-szakertokent.htmlZacher Gábort kérték fel egy évek óta húzódó ügyben szakértőnek: egy fiatal férfi kokaintúladagolásban hunyt el, a toxikológusnak pedig meg kell állapítania, a párja segíthetett-e volna a férfin. News--Hidegfront, szél, csapadék várható a következő napokbanhttp://www.life.hu/news/20190512--hidegfront-szel-csapadek-varhato-a-kovetkezo-napokban-idojaras.htmlAz Országos Meteorológiai Szolgálat 5 megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki: a jövő hét elején biztosan nem lesz jó idő. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.