Hónalj- és köldökbaktériumból állított elő sajtot egy pár

Forrás: Shutterstock -
tej köldök baktérium lábujj sajt hónalj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizarr kísérletet végzett Christina Agapakis és Sissel Tolaas. A két művész a hónaljáról, a köldökéről és a lábujjáról vett le baktériumokat, amelyekből sajtot készítettek. 

Köldökből sajt? Igen, ez már lehetséges. Christina Agapakis és Sissel Tolaas művészek bizarr kísérletet végeztek. A Victoria and Albert Museum kiállításán láthatóak az alkotásaik, amelyek a legjobb indulattal is igencsak bizarrnak nevezhetők.

Sajtót készítettek hónaljbaktériumból (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Öt híresség lábujjáról, hónaljáról és köldökéről vettek kenetet, a baktériumokat tejbe oltották, ebből pedig sajtot készítettek. A Daily Star cikke szerint David Beckham focicipőjéből is vettek mintát.

Sajtból sem egyfajtát készítettek, van köztük például mozzarella és cheddar is. A provokatív kísérlet egyik célja az volt, hogy megmutassák az alternatív élelmiszerekben rejlő lehetőségeket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.