Többtucatnyian meghaltak egy indiai buszbalesetben

Forrás: Shutterstock -
halál rendőrség mentők baleset tragédia India buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakadékba zuhant egy minibusz az észak-indiai Dzsammu és Kasmír államban, a balesetben legalább 31-en meghaltak, heten megsérültek – közölték helyi hatósági források hétfőn.

A rendőrség tájékoztatása szerint a busz a Himalája-hegységben, az észak-indiai Dzsammu és Kasmír államban lecsúszott az útról, majd egy 150 méter mély szakadékba zuhant. Eddig harmincegy áldozatról tudnak – írja az MTI.

A mentőalakulatok szerint a kórházba szállított hét sérült állapota válságos. A közúti balesetek gyakoriak Indiában, ahol a világ legtöbb halálos kimenetelű közlekedési balesete történik. Az ázsiai ország közlekedési minisztériumának adatai szerint évente mintegy 150 ezren halnak meg az utakon. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

Harmincegyen meghaltak az indiai buszbalesetben (Képünk illusztráció) Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.