Országos Meteorológiai Szolgálat vihar időjárás jégeső Szél figyelmeztetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jégeső és erős szél miatt nem árt majd óvatosnak lenni. 

Zivatar alakulhat ki több megyében csütörtökön és pénteken. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint veszélyforrást jelenthet a villámlás, az erős szél és esetenként a jégeső is.

Csütörtökön Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékre van érvényben figyelmeztetés. Csütörtökön az ország északkeleti harmadában helyenként kialakulhat zivatar szélerősödés (55–65 kilométeres óránkénti sebességgel), kis méretű jég kíséretében. Kis valószínűséggel az Alföld középső részein egy-egy zivatart 65 kilométeres óránkénti sebesség feletti széllökés és nagyobb méretű jég kísérhet.

Péntekre Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyékre adtak ki figyelmeztetést.

Erős szél kísérheti a rossz időt Forrás: Shutterstock
Több turista is meghalt a Görögországot sújtó jégesők és szélviharok miatthttp://www.life.hu/news/20190711-tobb-turista-is-meghalt-a-gorogorszagot-sujto-jegesok-es-szelviharok-miatt.htmlLegalább hat turista életét vesztette csütörtökre virradóra Görögországban a heves jégesők, szélviharok és esőzések miatt - közölte a görög közszolgálati rádió. NewsTúlélte a zuhanást egy férfi, aki a Niagara-vízesésbe esetthttp://www.life.hu/news/20190711-tulelte-a-zuhanast-egy-ferfi-aki-a-niagaravizesesbe-esett.htmlTúlélte a zuhanást egy férfi, aki az amerikai-kanadai határvidéken található Niagara-vízesésbe esett - közölte a kanadai rendőrség szerdán este.News--Bombát hatástalanítanak a Rákospalota–Újpest állomásonhttp://www.life.hu/news/20190711-bombat-hatastalanitanak-a-rakospalotaujpest-allomason.htmlVáltozásokra lehet számítani a vonatközlekedésben, ugyanis éles, II. világháborús bombát találtak a Rákospalota-Újpest állomás vágányfelújítási munkálatai közben. A töltetet csütörtökön hatástalanítják. News--Felszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre egy hurghadai járat Ferihegyenhttp://www.life.hu/news/20190711-felszallas-utan-visszafordult-es-kenyszerleszallast-hajtott-vegre-egy-hurghadai-jarat-ferihegyen.htmlFelszállás után visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre a Smartwings hurghadai járata Ferihegyen - közölte a Budapest Airport helyettes szóvivője. News--Brutális pofont kapott egy diáklány egy elefánttólhttp://www.life.hu/news/20190710-brutalis-pofont-kapott-egy-diaklany-egy-elefanttol.htmlEgy pennsylvaniai középiskolai csoport Zambiában kirándult, amikor az első napjuk végén megnéztek egy afrikai elefántot. Ami az után történt, arra senki sem számított. News--Három évig bujkált a családja elől egy indiai férfi: egy videó buktatta lehttp://www.life.hu/news/20190710-harom-evig-bujkalt-csaladja-elol-az-indiai-ferfi-egy-video-buktatta-le.htmlHárom évre eltűnt egy indiai férfi, de egy videó végül felfedte a tartózkodási helyét. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.