Mick Schumacher először nyert a Forma–2-ben

Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo -
Forma-2 Michael Schumacher Mick Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia, Mick nyerte a Forma–2-es versenysorozat magyarországi hétvégéjének második futamát vasárnap a Hungaroringen.

Michael Schumacher fia, Mick nyerte a Forma–2-es versenysorozat magyarországi hétvégéjének második futamát vasárnap a Hungaroringen. A 20 esztendős német pilóta karrierje első F2-es sikerét ünnepelte Mogyoródon, miután rajt-cél győzelmet aratott a 28 körös viadalon. Schumachert a start után a leintésig üldözte a japán Macusita Nobuharu és a brazil Sergio Sette Camara, de a fiatal versenyző egyik riválisát sem engedte támadási pozícióba kerülni.

Michael Schumacher bizonyára büszke a fiára Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Firo

Legutóbb 2004-ben győzött egy Schumacher a Hungaroringen, Michael a hetedik vb-címe megnyerésének évében nyert Mogyoródon, ahol 2001-ben, 1998-ban és 1994-ben is diadalmaskodott. Az újabb magyarországi Schumacher-sikert hatalmas ovációval ünnepelte a célegyenesben a Hungaroring közönsége, a győztes pedig boldogan nyilatkozott a leintés után.

Mick Schumacher győzőtt Forrás: Sam Bloxham / LAT Images / FIA F2 Championship/Motorsport Images/Sam Bloxham

„Nagyszerű érzés, hogy megnyertem a versenyt, már csak azért is, mert nem volt könnyű dolgom az üldözőim miatt. Próbáltam tartani a különbséget, hogy ne kerülhessenek előzési pozícióba, de közben vigyáznom kellett, nehogy túlterheljem a gumikat” – mondta Mick Schumacher, hozzátéve, hogy családi körben tervezi megünnepelni ezt a győzelmet, amelyet az egyik olyan pályán ért el, „amely az édesapám számára is az egyik legsikeresebb és legkedveltebb helyszín volt a Forma–1-es pályafutása során.”

A viadalt a helyszínen tekintette meg Schumacher édesanyja, Corinna.

A hét elsőségével rekorder Michael Schumacher ötször a Ferrarival lett világbajnok, kétszer a Benettonnal nyert – írja az MTI. Az 50 éves sportember 2013. december 29-én síbalesetet szenvedett a franciaországi Méribelben. Súlyos fejsérülése miatt sokáig mesterséges kómában tartották, majd 2014 szeptembere óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják. Állapotáról a család nem hoz nyilvánosságra részleteket, de nemrég Jean Todt nyilatkozott. És ha lehet hinni annak, amit mondott, akkor valószínűleg Michael Schumacher a fia versenyét is követte otthonából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.