Meghosszabbították a Viking Sigyn ukrán kapitányának letartóztatását

Forrás: MTI/Mónus Márton -
Viking Sigyn Dunai hajóbaleset letartóztatás Jurij C.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három hónappal meghosszabbították a Viking Sigyn ukrán kapitányának letartóztatását.

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében három hónappal – azaz 2019. november 30-ig – meghosszabbították a Viking Sigyn ukrán kapitányának letartóztatását, akit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétségével és más bűncselekménnyel gyanúsít az ügyészség.

A Viking Sigyn szállodahajó ukrán kapitánya Forrás: MTI/Mónus Márton

Mint írják a közleményben, korábban szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyére tekintettel egy hónappal – 2019. szeptember 30-ig – hosszabbították meg elsőfokon a terhelt letartóztatását. A végzéssel szemben az ügyészség, a terhelt és védője is fellebbeztek.

Az ügyészség a fellebbezésében a másodfokú bíróság számára meggyőző adatokkal alátámasztotta, hogy a nyomozás szeptember végéig nem fejezhető be. Tekintettel erre a másodfokú bíróság az elsőfokú végzést megváltoztatta és a gyanúsított letartóztatását meghosszabbította.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.