A tavasz kedvenc virága: a nárcisz

Forrás: Thinkstock -
virág tavasz növény nárcisz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz egyik legszebb virága a nárcisz, amely már márciusban megörvendezett minket a szép illatos virágokkal.

Szinte a lelkünk is felvidul, amint meglátjuk tavasszal a napsága illatos nárciszokat a kertekben. Ezek közül is több nagyobb csoportja létezik: trombita nárciszok, a koronás nárciszok, a sokvirágú nárciszok, illatos, és tazetta nárciszokat különböztetjük meg. Ültethetünk kertünkbe fehér, narancssárga, vagy citromsárga, teltvirágú vagy épp illatos nárciszt, a választék évről évre egyre nagyobb.

Forrás: Thinkstock

A nárcisz hagymákat már ősszel érdemes elültetni kertünkbe, így biztosak lehetünk benne, hogy kora tavaszra kinyílnak kertünkbe. Az összes hagymás növény a hagymában tárolja a neki szükséges nedvességet és tápanyagot, épp ezért tavasszal mindenféle öntözés nélkül is kinyílnak és hajtanak. Tegyük a növényt világos, de lehetőleg hűvös helyre.

Elvirágzás után hagyjuk a virágokat és az összes levelet elnyílni és teljesen elszáradni, majd végül hagyjuk el a locsolást is. Amikor a levelek és a virágok már teljesen elnyíltak és elszáradtak vágjuk le őket tövig egy ollóval.

Folttisztító praktikák – háziasszonyok kötelező olvasmányahttp://www.life.hu/otthon/20150326-folttisztito-praktikak-ecettel-citrommal-soval-haziasszonyok-kotelezo-olvasmanya.htmlVörösbor ömlött a fehér abroszra? Rágógumi ragadt a szőnyegbe? Íme, néhány folttisztítási praktika.Otthon--A világ legszebb teraszai - gyönyörködj te is!http://www.life.hu/otthon/20150414-a-vilag-legszebb-teraszai-gyonyorkodj-bennuk-te-is.htmlMitől szép egy terasz? A választ nem könnyű meghatározni, mindenkinek más szempont a fontos.Otthon--Kicsi az erkélyed? Íme, a legszuperebb helytakarékos ötletekhttp://www.life.hu/otthon/20150403-kicsi-erkelyekhez-helytakarekos-otletek.htmlKicsi az erkélyed, mégis szeretsz sok időt tölteni a szabadban? Kis helyen is kényelmesen elférsz, ha okosan rendezed be a balkonodat. Mutatunk néhány inspiráló ötletet.OtthonThinkstockTe is utálod a mikrótakarítást? Íme, egy nagyszerű trükkhttp://www.life.hu/otthon/20150326-te-is-utalod-a-mikro-takaritast-ime-egy-nagyszeru-trukk-citrommal-es-ecettel.htmlValószínűleg neked sem a kedvenc programod a mikrohullámú sütő takarítása. Mutatunk azonban egy szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel. OtthonThinkstockTe is utálod a mikrótakarítást? Íme, egy nagyszerű trükkhttp://www.life.hu/otthon/20150326-te-is-utalod-a-mikro-takaritast-ime-egy-nagyszeru-trukk-citrommal-es-ecettel.htmlValószínűleg neked sem a kedvenc programod a mikrohullámú sütő takarítása. Mutatunk azonban egy szuper trükköt, amivel könnyedén és gyorsan végezhetsz ezzel a nem túl népszerű tevékenységgel. OtthonThinkstockÉlj a tavasz színeivel együtt! Ilyen a világhírű tervező, Karim Rashid otthonahttp://www.life.hu/otthon/20150308-elj-a-tavasz-szineivel-egyutt-ilyen-a-vilaghiru-tervezo-es-belsoepitesz-karim-rashid-otthona.htmlKarim Rashid, az egyiptomi születésű ipari formatervező és belsőépítész napjaink egyik legsokoldalúbb és legtöbbet foglalkoztatott alkotója. Tevékenysége az ipari formatervezéstől a divatig, a művészettől az építészetig mindenre kiterjed. Nem csoda hát, ha saját otthonát és annak minden bútorát ő maga és felesége tervezte. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.