Te is rettegsz a nyaralás alatt? Így előzd meg, hogy otthonod betörők célpontjává váljon!

Forrás: Thinkstock -
Sarka Kata betörés otthon rabló biztonságos nyaralás nyaralás Hajdú Péter riasztó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Itt az augusztus, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje. Annak érdekében, hogy valóban felhőtlenül teljen a vakációd, és ne azon kelljen aggódnod, vajon biztonságban van-e az otthonod, az alábbiakban összeszedtünk néhány jó tanácsot, amelyeket indulás előtt mindenképpen érdemes megfontolnod.
  • Ugye, te is emlékszel a Barátok közt Magdi anyusára? A népszerű magyar sorozatban ő volt az ikonikus, minden lében kanál szereplő, aki szemmel tartotta az egész házat. Te se becsüld alá a szomszédaidat! Kérd meg őket, hogy időnként vessenek egy pillantást az üres ingatlanra.
  • Érdemes megkérni valamelyik barátodat (vagy ugyancsak a szomszédodat), hogy olykor-olykor ürítse ki a postaládádat. A szórólapokkal, levelekkel teli postaládák könnyen felkelthetik a betörők figyelmét.
Forrás: Thinkstock

A betörők a hírességeket sem kímélik - Sztárok, akiket kiraboltak

Hozzád törtek már be? Nincs is annál rosszabb, mint amikor tárt ajtó, illetve széttúrt és kifosztott lakás fogad otthon, amikor hazatérsz a munkából vagy egy hosszabb nyaralásból. Nem kímélik a betörők a hírességeket sem: néhány éve egy betörő akart bejutni Hajdú Péter és felesége, Sarka Kata házába, amikor csak kisfiuk és a bébiszitter volt otthon. De nem ők voltak az egyetlenek. Egy korábbi cikkünkben bemutattunk néhány olyan hírességeket, akik már pórul jártak.
  • Egyértelműnek tűnik, de bizony így is sokan elfeledkeznek róla: ablakokat bezárni! Ne felejtsd el leellenőrizni, hogy biztosan mindent becsuktál-e, még a fürdőszobai legkisebb ablakocskát is.
  • Adj pótkulcsot! Főleg, ha vannak növényeid, netán kisállataid, bízz meg egy jó barátot azzal, hogy nézzen be hozzád.
  • Fő az óvatosság! Minden iratodat és utazási dokumentumodat fénymásold le és küldd el magadnak e-mailben, hogy ha esetleg elveszne útközben, akkor se kerülj bajba.
Forrás: Thinkstock

Végül ne felejtsd el az automata üzemelésű termosztátodat pihenő üzemmódba állítani, háztartási eszközeidet áramtalanítani, ha pedig biztonsági okokból azt szeretnéd, hogy néha égjen a lakásban a villany a távolléted alatt, szereltess be egy időzítőt, mert így a betolakodók számára úgy tűnhet, mintha lenne otthon valaki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.