Színek a konyhába - Mit használj, és mit kerülj el?

színek enteriőr otthon étvágy konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A konyha az otthon lelke, a közös családi beszélgetések és persze a nagy lakomák színhelye. Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen színek uralkodnak ebben a helyiségben, és azok milyen hangulatot árasztanak magukból.

A színek nemcsak esztétikai szempontból fontosak, a hangulatodra, sőt az étvágyadra is hatással vannak. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a színeket, amiket érdemes inkább kerülni, és azokat, amiket jó előnyben részesíteni egy konyha esetében.

Kerüld!

Ha nem szeretnéd, hogy a családtagok étvágytalanul üljenek a családi asztal körül, akkor a kék színt száműzd a helyiségből. Akár egy kék égő is negatívan befolyásolhatja az étvágyat.

Forrás: Dreamstime

Bár nem olyan markánsan, mint a kék, de a lila szín és a szürke is mérsékli az étvágyat, úgyhogy inkább a fogyókúrázók konyhájába ajánlott.

Meglepő lehet, de a barna szín is étvágycsökkentő hatással bír, elméletileg azért, mert a túlsült, égett ételekre emlékeztet.

Használd bátran!

A zöld az egészséges ételek színe, ennek is köszönhetően pedig kiegyensúlyozott étvágyat hoz az embernek.

Ha viszont igazán étvágygerjesztő árnyalatokat szeretnél konyhádba csempészni, akkor a vörös, a sárga és a narancssárga a tökéletes választás.

Forrás: Dreamstime

A vörös serkentően hat a szervezetre, ez a szín fokozza a leginkább az étvágyat. A narancssárga emésztésjavító, a sárga pedig az élvezet színe.

Öt sztárotthon, ahol szívesen vakációznánk idénhttp://www.life.hu/otthon/20160624-sztarok-luxusotthonai-ahol-szivesen-vakacioznank-a-nyaron.htmlA nyári kánikulát csak egy módon lehet elviselni: ha vakációzik az ember. A következőkben olyan nyári lakokat gyűjtöttünk össze, ahova szó nélkül elfogadnánk a meghívást. Te melyik sztár otthonában töltenéd a legszívesebben a nyarat? Otthon--Az Egyesült Államok kísérteties, elhagyatott városaihttp://www.life.hu/otthon/20160622-az-egyesult-allamok-kiserteties-elhagyatott-varosai.htmlAz Egyesült Államok területén számos kísérteties, kihalt település létezik. Ezekből a szellemvárosokból a lakosok kitelepültek, vagy éppen elmenekültek, és az egykor élettel teli utcák helyét romos épületek és poros utak vették át. OtthonAFPCsinosítsd ki otthonod a nyár ragyogó színeivelhttp://www.life.hu/otthon/20160621-nyari-falfestek-szin-trend.htmlVilágos színek, hamvas árnyalatok, igazi nyári életérzés - mutatjuk, hogyan csalogasd be otthonodba a nap melengető sugarait falfestékek segítségével. Otthon--Indulhat a parti - Készíts filléres dekorációt!http://www.life.hu/otthon/20160620-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-party-grinlandot-keszit.htmlMi kell egy hangulatos házibulihoz? Finom ételek, behűtött italok, no meg látványos dekoráció! Molnár Gina, a Ginappi, a műhely bloggere most megmutatja, hogyan készíthetsz fillérekből mutatós girlandot. Otthon--Töltsd a vakációdat a legnagyobb sztárok egykori otthonábanhttp://www.life.hu/otthon/20160616-toltsd-a-vakaciodat-a-legnagyobb-sztarok-nyaralojaban.htmlMindig is arra vágytál, hogy úgy élj, akár egy hollywoodi sztár? Itt az alkalom, kezdhetsz gyűjtögetni! Tölts el pár napot a legnagyobb legendák otthonában. Otthon--Így lett Bruce Willisből vendéglátós - Sztárok luxuséttermeihttp://www.life.hu/otthon/20160608-sztarok-luxus-ettermei.htmlA sztárság csúcsán sok híresség dönt úgy, hogy megkeresett millióit egy vállalkozásba fekteti be. Vannak, akik luxusszállodákat nyitnak, mások inkább a vendéglátás felé kacsingatnak. Az alábbiakban összegyűjtöttünk öt olyan luxuséttermet, amelyet hírességek alapítottak. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.