A világ legdrágább otthona valaha királyi rezidencia volt

Villa ingatlan otthon Franciaország Király eladó épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha van a malacperselyedben egymilliárd dollár, azaz körülbelül 290 milliárd forint, akkor tiéd lehet a világ jelenlegi legdrágább lakóingatlana - vagyis egészen pontosan, ha hozzádobsz még potom 100 millió dollárt, ami ilyen magaslatokban már úgyis szinte aprópénznek számít.

A Villa Les Cèdres névre hallgató, grandiózus épületet 1870-ben építették, és Dél-Franciaországban, egészen pontosan Saint-Jean-Cap-Ferratban található.

Az épület Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Jelenleg 1,1 milliárd dollárért árulják, az árban pedig a csodálatos villán kívül a többi között benne van még egy 50 méteres úszómedence, 20 üvegház, amelyekben összesen 15 ezer egzotikus növényt nevelnek, egy 30 ló számára megfelelő istálló, egy kápolna, az épületben pedig van egy bálterem is.

A 10 szobás ingatlan tulajdonosa a közelmúltig Suzanne Marnier-Lapostolle volt. A villa 1924-ben került a Marnier-Lapostolle család tulajdonába.

Felvétel a medencéről 1973-ból Fotó: Slim Aarons

A Marnier-Lapostolle család egyébként szesz- és likőrgyártással foglalkozik, az ő nevükhöz köthető a Grand Marnier likőrmárka megalapítása. A Marnier-Lapostolle céget azonban nemrég megvette a Campari, és az üzlet része volt a villa eladása is.

Most pedig a Campari szeretne megválni ettől a grandiózus épülettől, igencsak grandiózus áron.

Az utca felől csak ez az impozáns kapu látszik Forrás: AFP/Jean Christophe Magnenet

Érdekesség, hogy a villa eredeti tulajdonosa II. Lipót belga király volt.

Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160912-a-legszebb-filmes-hazak-masodik-resz.htmlFilmes otthonokból sosem elég - legalábbis mi imádjuk mozizás közben - a szereplők játékán kívül - a helyszíneket, a díszletet is vizslatni. Éppen ezért jöjjön hát korábbi cikkünk folytatása! OtthonOrigoÁmulatba ejtő képek a világ legszebb városi parkjairólhttp://www.life.hu/otthon/20160909-a-vilag-legszebb-nagyvarosi-parkjai.htmlBár a fák levelei lassan lehullanak, és a virágok is készülődnek téli álmukra, mi még maradjunk egy kicsit a nyárban - nézegess velünk csodálatos képeket a világ legszebb városi parkjairól. OtthonOrigoÚj magaslatokra törve - Luxusotthonok sziklákba vájvahttp://www.life.hu/otthon/20160909-lelegzetelallito-kilatas-sziklakra-epitett-otthonokbol.htmlHa valaki tériszonyos, akkor valószínűleg nem az alábbi luxusvillák között fogja megtalálni álmai otthonát. Ha viszont rajong a káprázatos panorámákért, akkor ezekbe az ingatlanokba garantáltan első látásra beleszeret majd - jöjjenek a sziklákra épített otthonok. Otthon--Lélegzetelállító fotók lepusztult kastélyokrólhttp://www.life.hu/otthon/20160908-mirna-pavlovic-elhagyatott-kastelyok-europaban.htmlMirna Pavlovic fotós az elhagyott, lepusztult épületek nagy rajongója, nem meglepő hát, hogy egyik legújabb projektjét teljes mértékben ezeknek a káprázatos építményeknek szentelte. Pavlovic körbejárta Európát és megörökítette a kontinens különböző országainak magára hagyott, enyészet szélén álló kastélyait. OtthonOrigoTitkok és érdekességek a Fehér Házbólhttp://www.life.hu/otthon/20160902-erdekessegek-a-feher-hazrol.htmlNemcsak az Egyesült Államokat, hanem az egész világot lázban tartja a közelgő elnökválasztás. Vajon Hillary Clinton vagy Donald Trump költözhet majd be családjával a Fehér Házba? Nos, néhány hónapot még várnunk kell a válaszra, addig is elhoztunk néhány érdekességet a mindenkori amerikai elnök lakóhelyéről. Otthon--Emlékezetes filmek még emlékezetesebb otthonai http://www.life.hu/otthon/20160902-a-legszebb-filmes-hazak.htmlTudjuk jól, hogy egy filmben mindenki a főszereplők mozdulatait lesi, pedig néha bizony megérné kicsit a környezetre, a díszletre is figyelni. Megesik ugyanis, hogy a legkarakteresebb szerep nem egy színésznek, hanem egy díszletnek, azaz egy épületnek jut. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.