luxuslakás luxus otthon belsőépítészet álomotthon építész dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A klasszikus és a modern találkozása egy egyedileg kialakított budapesti luxuslakásban – Álomotthonok című sorozatunk következő részében Takács Anna és Szabó Péter belsőépítészek munkáját mutatjuk be.

„A türkiz álom” – Takács Anna és Szabó Péter így nevezte el ezt a Budapest VII. kerületében található 81 négyzetméteres luxusotthont. A lakás eredetileg nagyon lepukkant állapotban volt, szinte a nulláról kellett felépíteniük. Külön érdekesség, hogy az ingatlan Anna és Péter saját otthona, így minden egyes szegletét a saját ízlésük szerint alakíthatták ki.

„A türkiz álom” Forrás: Flamingo Interiors

Így készül az álomotthon

A tervezők elmondták, hogy tudatosan olyan lakást kerestek, amit majd teljes egészében a saját stílusuk szerint tudnak formálni. A koncepció is szinte az első pillanattól adott volt: a türkizt mindketten nagyon szeretik, nem volt hát kérdés, hogy e köré a szín köré alakítják majd ki a dizájn. A türkiz mellett végül több hangsúlyos szín is szerepet kapott, volt hogy szürkével kombinálták, de például egy pici sárga is fellelhető szinte minden helyiségben.

A fürdőszoba – a türkiz, a szürke és a sárga szín dominál Forrás: Flamingo Interiors

Mielőtt azonban a dizájnnal foglalkozhattak volna, az ingatlant lakhatóvá kellett tenniük. Ahogy már említettük, eredetileg nagyon leharcolt állapotban volt: nem volt rendes fűtés, az összes aljzatot, nyílászárót ki kellett cserélniük, volt ahol tégláig le kellett kaparniuk a falat és újravakolni továbbá szigetelésre is szükség volt.

A hálószoba Forrás: Flamingo Interiors

Anna és Péter korábban sokat dolgozott Franciaországban, onnan jött az ötlet, hogy a klasszikus stílust ötvözzék a modernnel. Bár itthon inkább az a trend, hogy a luxuslakások enteriőrjeit diszkrét, semleges színekkel alakítják ki – annak érdekében, hogy mindenkinek eladhatóak legyenek – Péter és Anna azonban azt vallja, hogy egy lakásnak igenis karaktert kell adni. Általában arra törekednek, hogy ha visszafogottan is, de minden helyiségben megjelenjen egy-egy hangsúlyos elem, amely köré aztán egységes hangulatot tudnak kialakítani.

A nappali Forrás: Flamingo Interiors

Takács Anna és Szabó Péter

Anna és Péter a Flamingo Interiors tulajdonosaiként abban hisznek, hogy az embereknek a lehető legszebb lakásokban kellene élniük, hiszen azáltal, hogy szebbé válik életterük, az életük is jobb és harmonikusabb irányba indul. Kezdetektől fogva az a motiváció hajtja őket, hogy Budapest legszebb belső tereit alkothassák meg. Családi vállalkozásukban saját megbízható tervezőikkel és kivitelező szakembereikkel dolgoznak immár hatodik éve.

Arra is törekedtek, hogy az extrém megjelenést minden helyiségben egy kis természetes hatással kombinálják, így például szinte minden szobában megtalálhatók különböző fahatású burkolatok.

A stílusok izgalmas keveredése is szinte mindenhol megmutatkozik, ennek a koncepciónak az egyik legszembetűnőbb eleme a színes, modern nappaliban elhelyezett antik szekrény, faragott szirénfejjel. Ez a különleges fadekoráció még régi családi örökség volt, amit mindenképpen a nappali díszének álmodtak meg, és amely köré tudatosan modern anyagokat, bútorokat válogattak.

A régi és a modern elemek keveredése a nappaliban Forrás: Flamingo Interiors

Az egyedi szirénfejes bútor mellett a lakás másik különlegessége a hálószobában álló sárga kád, amelyet a páros egy építkezésről mentett ki, majd ők maguk újították fel.

Hálószoba sárga káddal Forrás: Flamingo Interiors

Anna és Péter azt is elárulta, hogy az építkezés közben végig úgy érezték, hogy nekik munkaköri kötelességük is, hogy saját maguknak is egy luxuslakást alakítsanak ki, hiszen ügyfeleik számára úgy tudnak majd hiteles tanácsokat adni, ha ők maguk is megtapasztalják, milyen problémák jöhetnek elő egy ilyen otthonnál.

Álomotthonok - Kávékülönlegességek egy különleges kávéházbanhttp://www.life.hu/otthon/20160504-alomotthonok-igy-keszul-egy-budapesti-kavehaz-szen-molnar-tamas-belsoepitesz.htmlÁlomotthonok sorozatunk következő részében kilépünk az egyedi módon felújított családi házak és luxusvillák tengelyéből, és az üzleti élet felé vesszük az irányt: egy újonnan nyíló, dizájnos budapesti kávézó belső kialakításának rejtelmeibe engedünk betekintést. Otthon--Álomotthonok - Dizájnos ikerház családias környezetbenhttp://www.life.hu/otthon/20160329-alomottonok-sorozatban-doro-judit-munkaja-dizajnos-ikerhaz-csaladias-kornyezetben.htmlÁlomotthonok sorozatunk következő részében egy cseppnyi eleganciával megspékelt modern családi ház falai közé leshetsz be velünk. A dizájnos otthont Dóró Judit belsőépítész egy négytagú család igényeire szabva tervezte meg. Otthon--Álomotthonok - Egy valódi gyöngyszem a Balaton partjánhttp://www.life.hu/otthon/20160302-alomotthonok-balaton-parti-csaladi-haz-szen-molnar-tamas-belsoepitesz.htmlNyitottság és intimitás – Szén Molnár Tamás belsőépítész ezekkel a szavakkal jellemezte azt az újonnan épülő luxusotthont, amelynek munkálatai jelenleg is folynak, és amelybe a következőkben te is bepillantást nyerhetsz. Álomotthonok sorozatunk következő részében a Balaton északi partja felé vesszük az irányt. OtthonOrigoÁlomotthonok - Luxusvilla lebeg Budapest feletthttp://www.life.hu/otthon/20160301-alomotthonok-sorozat-v-haz-casa-v-a-rokahegyen.htmlEgy valódi többgenerációs álomotthon épült fel Rókahegy egyik legmagasabban fekvő telkén. Ha pontosan akarunk fogalmazni, a V-ház névre keresztelt ingatlan tulajdonképpen két álomotthon, ugyanis a különleges építészeti kialakításának köszönhetően egy épületben két külön lakás kapott helyett. OtthonOrigoÁlomotthonok - Romos házból modern családi otthonhttp://www.life.hu/otthon/20160218-tas-fruzsina-belsoepitesz-romos-hazbol-csaladi-otthon.htmlBármilyen kilátástalannak is tűnik a helyzet, okosan átgondolva és tudatosan megtervezve még egy ósdi, romos házba is új életet lehet lehelni. Álomotthonok sorozatunk következő részében egy régi családi ház újjászületésének lehetünk tanúi. Otthon--Álomotthonok – Idilli luxus Óbudánhttp://www.life.hu/otthon/20160201-alomotthonok-szen-molnar-tamas-belsoepitesz-obudai-projektje.htmlFiatalos, modern, stílusos – ilyen egy igazi álomotthon! Sorozatunk következő részében egy óbudai panorámás családi ház kulisszái mögé lestünk be Szén Molnár Tamás belsőépítész segítségével. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.