Egy lebontás előtt álló elhagyott pláza végnapjai

lebontás pláza elhagyatott elhagyott épületek elhagyott helyek épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szeretsz kísérteties, elhagyatott épületeket nézegetni, akkor Seph Lawless sorozatát imádni fogod. A fotós posztapokaliptikus képein egy évek óta üresen álló amerikai pláza végnapjai elevenednek meg.

A képeket nézve azt gondolná az ember, hogy a Kansas Cityben található Metro North Mall nevű bevásárlóközpont több évtizede kiüresedve tengeti napjait, pedig az épület mindössze két éve vált elhagyatottá.

A plázát 1976-ban építették, és egészen 2014-ig üzemelt. Az utolsó években azonban egyre kevesebb vásárló tért be az épületbe, az üzletek szép lassan bezárták kapuikat, a bevásárlóközpont pedig végül teljesen kiürült.

Az idén 40 éves épületnek a fotós, Seph Lawless az utolsó napjait örökítette meg, a plázát ugyanis lebontásra ítélték. Lawless az Instagram profiljára az alábbiakat írta képei mellé:

„Van valami különleges, abban, ha egy olyan elhagyott helyen jársz, amelyet még nem rongáltak meg, amelynek falait még nem csúfítják el graffitik. Egyike voltam azoknak a kevés szerencséseknek, akik az elmúlt két évben lefotózhatták ezt a csodálatos elhagyatott épületet, amelyet hamarosan le is bontanak. Örülök, hogy be tudtam jutni, és meg tudtam mutatni az embereknek ennek az ikonikus amerikai plázának az utolsó pillanatait.”

Az enyészeté lett, egykori nyüzsgő bevásárlóközpont fotóiba garantáltan te is beleborzongsz majd.

/1611/Egy_l2016112414554Készíts bájos karácsonyfadíszt tobozból!http://www.life.hu/otthon/20161115-molnar-gina-a-ginappi-a-muhely-vloggere-karacsonyfadiszt-keszit-tobozbol.htmlHangolódj az ünnepekre, és készítsd el az idei karácsony legimádnivalóbb díszeit - Molnár Gina, a Ginappi, a műhely vloggere az alábbi videóban megmutatja, hogyan készíthetsz karácsonyfadíszt tobozból. Otthon--Elfelejtett bútorok, eldugott zugok, amelyeket vendégvárás előtt érdemes kisuvickolnihttp://www.life.hu/otthon/20161114-apro-dolgok-a-lakasban-amit-erdemes-megtakaritanod-mielott-vendegeket-hivsz.htmlAdvent az év egyik legnyüzsgőbb, legmozgalmasabb időszaka, mikor gondolataid a vendégvárás, sütés-főzés körül forognak. Biztos vagyok benne, hogy vendégeid érkezése előtt otthonodban is makulátlan tisztaságot szeretnél varázsolni, éppen ezért hívjuk fel az alábbi apróságokra a figyelmedet. Sokan vannak, akik ezeknek az eldugott zugoknak, elfelejtett tárgyaknak a tisztán tartásáról bizony elfeledkeznek. OtthonThinkstockKöltözés a Fehér Házba – Ezekkel a szabályokkal kell Donald Trumpnak szembenézniehttp://www.life.hu/otthon/20161114-ot-meglepo-teny-az-amerikai-elnok-feher-hazba-koltozeserol.html2017. január 20-án új elnök költözik a Fehér Házba. Életében legalább egyszer valószínűleg mindenki átélte már, milyen fáradalmakkal és persze izgalommal jár beköltözni egy új otthonba – de vajon milyen érzés lehet beköltözni az Egyesült Államok leghíresebb házába? És milyen szabályok mentén foglalhatja el a Trump család a Fehér Házat? OtthonThinkstockCsak szeretnél olyan lakásban élni, mint amilyen ennek a macskának vanhttp://www.life.hu/otthon/20161111-lord-descartes-macska-dizajnosan-berendezett-szobaja.htmlEgy igazi macskafanatikus mindent meg szeretne adni szeretett szőrgombócának a legfinomabb falatoktól kezdve a legkényelmesebb macskaágyig. Nos, az alábbi cicus szemét nem szúrták ki holmi átlagos macskaággyal, ő bizony egy komplett cicaszobában tengeti mindennapjait. Otthon--Mondd meg a horoszkópod, mi megmondjuk, milyen színt használj otthonodban!http://www.life.hu/otthon/20161111-horoszkopod-megmondja-milyen-szineket-hasznalj-otthonodban.htmlAz otthonodban lévő színek hatással vannak egészségedre, közérzetedre és szinte az egész életedre. Ha nem megfelelő árnyalatokat választasz, azzal mindennapi hangulatodat is tönkreteheted. Éppen ezért, mielőtt nekiesnél egy nagyobb átalakításnak, érdemes a horoszkópod alapján tájékozódni egy kicsit a neked való tónusokról. OtthonOrigoÖt dolog, amit gyakrabban kellene cserélni a fürdőszobában, mint gondolnádhttp://www.life.hu/otthon/20161111-bakteriumok-a-furdoszobaban-ezeket-csereld-minel-gyakrabban.htmlOtthonod, különösen a fürdőszobád, egy valódi baktériumtanya. Ha nem akarod, hogy a cifrábbnál cifrább mikroorganizmusok az egészségedre is fenyegetést jelentsenek, az alábbi jó tanácsokat érdemes megfogadnod. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.