Ferrari luxusvonat száguld Japánban

luxus Japán vonat luxusvonat Ferrari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Orient expressz anno egy új fajta luxust teremtett a vonatközlekedés terén. Hasonlóan forradalmi az új japán luxusvonat, mely mind külsejét, mind belsejét tekintve az eleganciát és a modernizmust testesíti meg. Tégy egy képzeletbeli utazást a Shiki-Shima-n.

A pezsgőszínű vonatot Ken Kiyoyuki Okuyama autóipari tervező álmodta meg, aki eddig is szoros kapcsolatban volt a Ferrarival. Okuyama a 21.századi kényelmet ötvözte a századfordulós arisztokrata eleganciával. Éttermet, bárt, hálókocsikat már az összes nemzetközi vonaton találunk, de ezt a szintet egyik sem képes megugrani. Hatalmas, automata ablakok, kanapék, intim-lakosztályok..., de az utasok luxusérzésén túl, ez egyben igazi japán nemzeti kincs.

A pezsgőszínű vonatot Ken Kiyoyuki Okuyama autóipari tervező álmodta meg Forrás: AFP

Megjelenik a nemzeti öntudat

Tervezése és kivitelezése közben számos, a japán kultúrában is magvasan jelenlévő anyagot és formát használtak fel. A karosszériát például 10 réteg washiból készítették, mely japán papír és lakk speciális keveréke. A szigetország csendes, fákkal tarkított erdősége és a keleti táj lenyűgöző szépsége is megjelenik a belső terekben.

A jövő utazási innovációja!

Az idei Radical Innovation Awards, vagyis a koncepcionális szállodai design verseny győztese, az utazás jegyében tárta a zsűri elé elképzelését. Lényegében a luxus vonatokat gondolta tovább, melyből megszületett – egyelőre még csak elméletben – a Hyperloop Hotel. Tudd meg a részleteket!

A padlón tatami szőnyegek, a „szobákban" ciprusfa kádak várják az utazókat. A japán képzőművészet szinte az összes lakberendezési elemen megjelenik. A kulináris élményekkel is hazájuk előtt tisztelegnek; mindig az adott régió hagyományos és szezonális ételeit kínálják, melyet a Yamazaki Kinzoku Kogyo által tervezett ezüst-nikkel evőeszközökkel fogyaszthatják el az utasok.

A padlón tatami szőnyegek, a „szobákban" ciprusfa kádak várják az utazókat Forrás: AFP

A vonat 2 lakosztállyal, 17 normál és 15 kisebb szobával rendelkezik, az elején és végén úgynevezett panoráma helyiségekkel, melyekből lenyűgöző látvány nyílik az elsuhanó japán tájra.

Aki a Shiki-Shima vonaton való utazást választja, nem csupán luxusélményt kap, de Japán történelmének és életérzésének egy kis szeletét is magába szívhatja.

/1707/Ferra201771991959

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.