A hónap színe a kardinálpiros – Így használd a lakberendezésben!

kardinálpiros piros hónap színe lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A piros a szenvedély, a tűz és a szerelem színe, ám sok esetben kapcsolják össze negatív tartalmú fogalmakkal, mint a háború, düh, vagy a veszély. A kardinálpiros, a vörös egyfajta narancsos árnyalata, mely erőteljes, mégis lágyan simul otthonod stílusába.

Több fiziológiai változást is tapasztalhatsz, ha a piros valamely árnyalatával veszed körbe magad; vérnyomás emelkedés, felgyorsult légzés, sőt, a döntést is képes gyorsítani. Segítünk, hogy miként érdemes az otthonodban használni.

Kardinális pinty Forrás: Thinkstock

Ahol ajánlott

Mindenképp olyan helyiségben válaszd domináns színnek, ahol energiát szeretnél átadni. Ez lehet a nappali, az étkező, bizonyos esetekben akár a fürdőszoba is.

A falon túl erőteljes, így inkább a bútorok, kárpitok színének válaszd. Nem működik jól a pasztellszínekkel – ez egy esetben bizonyul hamis állításnak; ha a kardinálpiros halványabb árnyalatát használod. Párosításnak érdemes világosat választani. Kiválóan megállja a helyét több, különböző szín mellett is, nem kell, hogy feltétlen nagy felületen használd, jellegéből adódóan egy szőnyeg, egy-két díszpárna formájában is remekül érvényesül.

Forrás: Press Loft

Ha elég merésznek érzed magad, kombináld a rózsaszín és lila erősebb árnyalataival. Meg fogsz lepődni, hogy milyen fantasztikus összhangot alkotnak együtt!

Ahol ne használd

A hálószobában maximum szenvedélyes estékre az ágynemű színe legyen a kardinálpiros, de oda is inkább a piros egy sötétebb árnyalata javasolt. Ez a szín nem engedi a relaxációt, a megnyugvást, így hamar arra fogsz eszmélni, hogy éjszakáid nyugtalanok.

1. Étkezőszék - KIKA 9990 Ft 2. Díszpárna - Díszpárnabolt 6990 Ft 3. Dohányzóasztal - BauHaus Bútor 33.000 Ft 4. Asztali lámpa - Heaven Home 6990 Ft 5. Szőnyeg Beliani 29.999 Ft 6. Székpárna - IKEA 995 Ft 7. Kanapé huzat - InStyleHome Textil 23.000 Ft Forrás: Life.hu
Prince tovább él a róla elnevezett színben ishttp://www.life.hu/otthon/20170823-prince-tovabb-el-a-rola-elnevezett-szinben-lila-bibor.htmlMegalkottak egy új színt a nagyszerű zenészlegenda, Prince tiszteletére. Az 1984-es Purple Rain album óta hozzátartozott a bíbor szín, ám csupán halála után vált kézzelfogható névjegyévé. OtthonNorthfotoA kávézási szokásaid fényt derítenek az otthonod stílusára!http://www.life.hu/otthon/20170822-a-kavezasi-szokasaid-fenyt-deritenek-az-otthonod-stilusara.htmlA kávézási szokásaid megmutatják, hogy ki vagy, ezzel együtt pedig azt is, hogy milyen otthon számodra a legideálisabb. A fém vagy a fa domináljon? Praktikus vagy épp kényelmes legyen? Mutatunk négy alap kávéfogyasztó típust – természetesen számtalan átfedés lehetséges -, és azt, hogy hozzájuk milyen otthon a legmegfelelőbb. Kávékedvelők, ezt nem szabad kihagyni! OtthonThinkstockÚjítsd meg otthonod! - Tapétázási ötletek, tippekhttp://www.life.hu/otthon/20170818-ujitsd-meg-otthonod-tapetazasi-otletek-tippek.htmlA tapéta remek lehetőség az otthonod megújítására. Sokan úgy vélik, hogy a falakat lefesteni egyszerűbb feladat, de ez egyrészt nem mindig igaz, másrészt olyan drasztikus változást nem tudsz vele elérni. Megmutatjuk, hogy miként a legegyszerűbb tapétázni, és természetesen ötletekkel is szolgálunk. OtthonOrigoSzínpszichológia, avagy így használd a szürkét a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170810-szin-pszichologia-igy-hasznald-a-szurket-a-lakberendezesben.htmlA lakásban szeretjük a fa különböző típusait, a barnát, a fehéret, a lágy tónusokat, mivel melegséget és fényt sugallnak. A szürkével már óvatosabban bánunk, de most bebizonyítjuk, hogy ennek a kevésbé méltatott színnek igenis van helye a lakásodban! OtthonOrigo5 szín a lakberendezésben, mely boldogsággal tölti meg otthonodhttp://www.life.hu/otthon/20170808-5-szin-a-lakberendezesben-boldogsaggal-tolti-meg-otthonod-lakasod.htmlMár tudjuk, hogy a színek befolyásolhatják a hangulatot, és tükrözik a személyiséget, de amikor a lakberendezésről van szó, Te tudod, hogy melyek az öröm és a boldogság színei? Otthon--Rózsaminta a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20170727-rozsaminta-a-lakberendezesben-vintage.htmlA rózsaminta lehet romantikus, elegáns, femme fatale, csajos...számtalan formában és színben használhatod otthonod díszítésére. Keverheted más stílusokkal, de vigyázz, mert nem mindegy, hogy ezt miként teszed! Segítünk, hogy az arányokat meg tudd tartani.Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.