Nézd meg az 5 leggazdagabb amerikai üzletember otthonát

ház otthon Bill Gates leggazdagabb emberek Warren Buffett Mark Zuckerberg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor mutatunk csodás álomotthonokat, melyek luxusa szinte felfoghatatlan. Azonban ezek semmik azokhoz az ingatlanokhoz képest, melyekkel a legértékesebb amerikai üzletemberek rendelkeznek. Nézd meg őket.

1. Bill Gates


Becsült vagyon: 81 milliárd dollár

Bill Gates – több más csodás házához képest – a legtöbb idejét a 6600 négyzetméteres washingtoni kúriájában tölti, mely a Washington-tóra néz. Hét év és 63,2 millió dollár kellett ahhoz, hogy elkészüljön ez a fantasztikus és hatalmas ház. Jelenlegi becslések alapján 170 millió dollárt ér.

Bill Gates tóparti otthona Forrás: Getty Images, Northfoto

2. Jeff Bezos


Becsült vagyon: 67 milliárd dollár

Bezos az e-kereskedelemi birodalmának bővülésével párhuzamosan a vagyonát és a tulajdonában lévő ingatlanok számát is növelte. Többek között birtokában van egy több ezer hektáros Nyugat-Texas-i ranch, egy Washington államban található vízparti ház, három egybenyitott hatalmas lakás a manhattani Century Towerben és egy 1200 négyzetméteres Beverly Hills-i birtok.

A főotthona Medinában, Washingtonban található, nem messze az Amazon központjától. Az 5.35 hektárral és körülbelül 2900 négyzetméteres lakótérrel büszkélkedő otthonhoz tartozik még egy gondnokház és egy 450 négyzetméteres csónakház is, hiszen a ház a Washington-tó partján fekszik.

Jeff Bezosnak csak a csónakháza 450 négyzetméter Forrás: Getty Images, David Dykstra

A világ 9 leggazdagabb nője

A köztudatban, a gazdag nők gyakran csak a kitartott feleségek képében élnek. Mi azonban most olyan erős nőket mutatunk be, akik bár kaptak némi hátszelet, legtöbbjük a sikereit és vagyonát csak önmagának köszönheti. Az első helyen álló hölgy „értéke" olyan magas, hogy szinte fel sem fogható. A következőkben bemutatjuk a világ leggazdagabb milliárdos nőit, akik közül mindössze egy arisztokrata származású. Nézd meg a listát!

3. Warren Buffett


Becsült vagyon: 65,5 milliárd dollár

Buffet amerikai részvénybefektető és üzletember, emellett pedig a világ egyik legnagyobb filantrópja – rengeteg pénzt adományoz évről évre jótékonysági célokra.

Otthona Omahában, Nebraska államban található, amelyet még 1958-ban vásárolt 31 500 dollárért. Buffett azóta ott él. Az eredetileg 1921-ben épült ház, az évek alatt több bővítésen és felújításon ment keresztül, hogy elérje jelenlegi, 650 négyzetméteres méretét.

Warren Buffett ingatlana Forrás: Getty Images, Google Maps

4. Mark Zuckerberg


Becsült vagyon: 55,5 milliárd dollár

A leggazdagabb fiatal vállalkozó is szeret visszaadni a közösségnek: vagyona egy részét iskolákra, az egészségügyre és egyéb filantrópiai ügyekre fordítja.

Zuckerberg 7 millió dollárért, még 2011-ben vásárolta meg az 500 négyzetméteres Craftsman-stílusú házát Paol Altóban. Azóta már további négy ingatlan került a tulajdonába, mintegy 43,8 millió dollár értékben.

Mark Zuckerberg otthona Paol Altóban Forrás: Getty Images, The Real Estater

5. Larry Ellison

Becsült vagyon: 49,3 milliárd dollár

Az Oracle ügyvezető igazgatója, Larry Ellison kiterjedt ingatlanportfólióval rendelkezik. Malibu és a Tahoe-tó környékén a legtöbb ingatlan az ő tulajdonában van. Van egy 70 millió dollárt érő kúriája Newportban, egy villája Japánban, és övé Hawaii hatodik legnagyobb szigetének 98 százaléka is. Ez utóbbit 2012-ben vette meg 500 millió dollárért.

Az egyik legdrágább háza a kaliforniai Woodside-i birtoka, a becslések szerint 110 millió dollárt ér. A 16. századi japán építészet nyomán épült, és egy hatalmas mesterséges tó is tartozik hozzá.

Larry Ellison japán stílusban épült háza Forrás: Getty Images, Christina Koci

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.