Elhagyott helyek – Romos, szellemjárta kúriák és kastélyok

kúria szellemjárta kastély elhagyott helyek kísértet épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elhagyott épületeknek van egyfajta romantikus bája. A kitört ablakokon át is lehet látni, hogy milyenek voltak régi pompájukban. Szörnyű, hogy a következőkben bemutatott csodás kúriák és kastélyok gazdátlanul állnak már hosszú évek óta, és szép lassan össze fognak omlani.

1. Halcyon Hall, Bennett Főiskola - Millbrook, New York

Az 1893-ban épült, 200 szobás luxusszálloda nem sokáig várta a vendégeket. A megnyitója után 14 évvel a Bennett Főiskola főépületévé vált, az iskola azonban 1978-ban csődbe ment. Hosszú évekig gazdátlanul állt az épület, majd 2014-ben egy befektető cég vette meg. Terveik szerint lebontották volna Halcyon Hallt, a 27,5 hektáros területen pedig egy parkot építettek volna ki. De azóta sem történt semmi, a romos, ám még így is lenyűgöző épület továbbra is áll.

Halcyon Hall, Bennett Főiskola - Millbrook, New York Forrás: Wikimedia Commons/Elisa Rolle

2. Chaonei 81. - Peking, Kína

A 81-es házszám alatt lévő épületet állítólag 1910-ben a Qing császári család építette. Miután 1949-ben a kommunisták legyőzték a nacionalistákat a polgárháborúban, egy magas rangú nacionalista tisztviselő, aki addig ott élt, elhagyta feleségét és Tajvanra menekült. Az asszony bánatában felakasztotta magát a háromemeletes kastélyban, a helyi lakosok máig pedig úgy tartják, hogy lelke azóta is az elhagyatott otthonban kísért.

Chaonei 81. - Peking, Kína Forrás: Wikimedia Commons/Daniel Case

3. Château Miranda - Celles, Belgium

A Château de Noisy néven is ismert kastélyt, a Liedekerke-Beaufort család építette 1866-ban. Egészen a II. Világháborúig az ő tulajdonukban maradt, majd a belga nemzeti vasútvállalat elvette tőlük. 1980-ig beteg és árva gyermekek intézeteként működött, azóta üresen állt. A romos, de gyönyörű kastélyt többen is meg akarták venni, de végül 2017-ben lebontották.

Château Miranda - Celles, Belgium Forrás: Wikimedia Commons/Bert Kaufmann

4. Liu családi kúria - Tajvan

A Mínxióng szellem ház néven is ismert, háromemeletes barokk kúria 1929-ben épült. A Liu család az 1950-es években költözött ki, mivel egy szellem keserítette meg az életüket. Arra vonatkozóan, hogy ki lehetett az állítólagos kísértet, kétféle elmélet létezik. Az egyik szerint egy szolgáló, aki a kútba fulladt, a másik egy japán császári katonáról szól, aki régen ezen a területen lelte halálát.

Liu családi kúria - Tajvan Forrás: Instagram/memories_foods

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.